Ferenc pápa találkozott a Nobel-békedíjra jelölt 16 éves környezetvédővel

2019. április 18., csütörtök | 18:48

Ferenc pápa április 17-én, a szerdai általános kihallgatáson találkozott Greta Thunberggel, a 16 éves svéd környezetvédelmi aktivistával, akit idén Nobel-békedíjra jelöltek.

A Szentszék Sajtóterme megerősítette az ANSA olasz hírügynökség által közzétett hírt, miszerint Ferenc pápa az audiencia végén találkozott a svéd környezetvédelmi aktivistával.

„A Szentatya köszönetet mondott Greta Thunbergnek a környezet védelmében vállalt elkötelezettségéért és bátorította tevékenységét. Greta kért lehetőséget a pápai találkozóra, amely során köszönetet mondott a Szentatyának a teremtett világ érdekében végzett jelentős tevékenységéért” – nyilatkozta Alessandro Gisotti megbízott szentszéki szóvivő az újságíróknak a Szent Péter téri találkozásról, melyről rövid videó is készült.

Greta Thunberg a klímaváltozás elleni küzdelemben vállal részt munkájával. A 16 éves diáklány alapította a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) elnevezésű nemzetközi mozgalmat, amelynek célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét az éghajlatváltozás problémájára.

A svéd diáklány 2018. augusztus 20-án kezdte sztrájksorozatát: azon a pénteki napon az iskola helyett a svéd törvényhozás épületéhez ment, hogy tüntessen a klímaváltozás elleni határozottabb fellépésért. Sztrájksorozata globális tömegmozgalommá szélesedett, az eddigi legnagyobb akciót március 15-én szervezték, 123 országban kétezernél is több helyszínen tartottak tüntetést. Greta Thunberget tevékenységéért idén Nobel-békedíjra jelölték.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nem-akarhogyan-varjak-az-erdelyi-kispapok-ferenc-papat
Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok Ferenc pápát

Ferenc pápa személyében először látogat katolikus egyházfő Erdélybe. A Szentatya június 1-jén mutat be szentmisét a csíksomlyói szabadtéri oltárnál. A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet növendékei május 25-én este a közösségi oldalukon tették közzé pápaváró meglepetésvideójukat.

2019. május 25., szombat
gyermekbantalmazas-vatikani-szemmel-hans-zollner-sj-nem-epitkezhetunk-alaaknazott-foldre
Gyermekbántalmazás vatikáni szemmel – Hans Zollner SJ: „Nem építkezhetünk aláaknázott földre”

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és az Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten. A találkozó fő előadóját, Hans Zollnert kérdeztük.

2019. május 25., szombat