Ferenc pápa találkozott a Nobel-békedíjra jelölt 16 éves környezetvédővel

2019. április 18., csütörtök | 18:48

Ferenc pápa április 17-én, a szerdai általános kihallgatáson találkozott Greta Thunberggel, a 16 éves svéd környezetvédelmi aktivistával, akit idén Nobel-békedíjra jelöltek.

A Szentszék Sajtóterme megerősítette az ANSA olasz hírügynökség által közzétett hírt, miszerint Ferenc pápa az audiencia végén találkozott a svéd környezetvédelmi aktivistával.

„A Szentatya köszönetet mondott Greta Thunbergnek a környezet védelmében vállalt elkötelezettségéért és bátorította tevékenységét. Greta kért lehetőséget a pápai találkozóra, amely során köszönetet mondott a Szentatyának a teremtett világ érdekében végzett jelentős tevékenységéért” – nyilatkozta Alessandro Gisotti megbízott szentszéki szóvivő az újságíróknak a Szent Péter téri találkozásról, melyről rövid videó is készült.

Greta Thunberg a klímaváltozás elleni küzdelemben vállal részt munkájával. A 16 éves diáklány alapította a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) elnevezésű nemzetközi mozgalmat, amelynek célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét az éghajlatváltozás problémájára.

A svéd diáklány 2018. augusztus 20-án kezdte sztrájksorozatát: azon a pénteki napon az iskola helyett a svéd törvényhozás épületéhez ment, hogy tüntessen a klímaváltozás elleni határozottabb fellépésért. Sztrájksorozata globális tömegmozgalommá szélesedett, az eddigi legnagyobb akciót március 15-én szervezték, 123 országban kétezernél is több helyszínen tartottak tüntetést. Greta Thunberget tevékenységéért idén Nobel-békedíjra jelölték.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

21:44
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

20:18