Ferenc pápa Úrangyala imádsága – VIDEÓVAL

Ferenc pápa – 2014. október 19., vasárnap | 16:05

Az október 19-i ünnepi szentmise végén végén, az Úrangyala imádság előtt Ferenc pápa köszöntötte az Olaszországból és a különböző országokból megjelent zarándokokat és a hivatalos küldöttségeket – összesen mintegy 70 ezer hívőt.

A Szentatya kiemelte, hogy Brescia, Milánó és Róma hívei erősen kötődtek Montini pápához, életéhez és péteri szolgálatához, majd arra buzdított mindenkit, hogy hűségesen kövessék az új boldog tanítását és példáját.

Boldog VI. Pál kitartóan támogatta az „ad gentes” missziót, erről tanúskodik különösképpen Evangelii nuntiandi k. apostoli buzdítása, amellyel fel kívánta ébreszteni az egyház missziós lendületét és elkötelezettségét, és amely ma is nagyon aktuális. Fontos VI. Pál pápaságának erre az aspektusára emlékeztetni éppen ma, amikor a missziós világnapot ünnepeljük – hangsúlyozta a pápa.

Ezután Boldog VI. Pál mély Mária-tiszteletéről szólt a Szentatya: „A keresztények mindig hálával gondolnak majd az új boldogra, akinek Marialis cultus k. apostoli buzdítását köszönhetik, és aki az Egyház Anyjává nyilvánította Máriát a II. Vatikáni Zsinat harmadik ülésszakának lezárásakor.”

Mária, Szentek Királynője, segíts bennünket, hogy hűségesen megvalósítsuk életünkben az Úr akaratát, amint ezt az új boldog tette! – zárta az Úrangyala elimádkozása előtt mondott beszédét Ferenc pápa.

Fotó: CTV

Videó: Bonum TV

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria