Pápai üzenet az angol, ír, skót és walesi egyház idei életvédő napjára

Ferenc pápa – 2014. július 22., kedd | 13:33

Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár aláírásával Ferenc pápa üzenetet küldött az idén július 27-én esedékes életvédő napra, amelyet Anglia és Wales püspöki konferenciája június 28-án hirdetett meg – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

A nap témája: Live Life – Protect and Cherish Life (Éld az életet – Védd és szeresd az életet).

Az angliai és walesi főpásztorok a nap meghirdetésekor hangsúlyozták: korunk „használd, és dobd el” kultúrája azt eredményezheti, hogy kevéssé értékeljük az életet, holott szükség van arra, hogy segítsük a fiatalokat, az időseket, a gyengéket, a sebezhetőket, saját szükségletünk elé helyezve testvéreinkét.

Parolin bíboros a Szentatya nevében küldött üzenetében kifejezte Ferenc pápa meggyőződését: az éves tanúságtétel az élet szent mivoltáról Isten ajándéka,  arra ösztönzi a híveket, különösen a fiatalokat, hogy küzdjenek a halál kultúrája ellen. Ne csak azon fáradozzanak, hogy megfelelő törvényes védelmet biztosítsanak az élethez való alapvető emberi jognak, hanem vigyék el Krisztus irgalmas szeretetét mint életadó balzsamot azoknak, akik a szegénység és a sebezhetőség új formáinak szenvedő alanyai, és akiknek száma szemmel láthatóan növekszik a mai társadalmakban (vö. Evangelii gaudium, 210).

A pápa az életvédő nap minden résztvevőjének apostoli áldását küldi a Feltámadt Úr bölcsessége, öröme és békéje zálogaként.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria