Ferenc pápa üzenetet küldött az új evangelizációról szóló manilai konferenciára

2018. július 20. péntek 11:33

„A tanítványlét és a misszionáriusi átalakulás kihívásaival úgy nézzetek szembe, hogy ne csak a Fülöp-szigetekre tekintsetek, hanem a hatalmas ázsiai kontinensre és azon túl is!” – buzdítja a pápa a július 18. és 22. között Manilában rendezett, az új evangelizálásról szóló konferencia résztvevőit.

A Szentatya a Fülöp-szigetek apostoli nunciusához jutatta el testvéri üdvözletét. A levelet a konferenciát megnyitó, Luis Antonio Tagle bíboros, manilai érsek által bemutatott szentmisén olvasták fel.

Az Evangelii gaudium kezdetű apostoli buzdításában írtakra utalva Ferenc pápa kiemeli: „Ma alapvető fontosságú, hogy az Egyház kilépjen önmagából és mindenkinek hirdesse az evangéliumot, mindenhol, minden lehetséges alkalommal, késlekedés, idegenkedés és félelem nélkül, mert az evangélium öröme az egész népnek szól, nem lehet kizárni belőle senkit.”

A konferencia célja, hogy az Egyház missziós tevékenységének eredményeit felmutassa. „Olyan lehetőségről van szó, amely segít, hogy Jézusba gyökerezve maradjunk – fogalmazott Tagle bíboros a Fides missziós hírügynökségnek. – Nem létezik evangelizálás, ha nem gyökerezünk egyre jobban Jézusban, aki az örömhír hozója. Ő személyesíti meg az evangéliumot.”

A plenáris üléseken túl az először 2013-ban megrendezett tanácskozás olyan témákra összpontosít, mint a plébánia, az oktatás, a munka, a család, a fiatalok, a digitális média és a közösségi hálók, a hitoktatás, a misszió, az új szolgálati formák.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
engedjuk-e-hogy-vessen-csiszoljon-magahoz-hasonlova-formaljon-brenner-emleknap-szombathelyen
Engedjük-e, hogy Isten véssen, csiszoljon, formáljon? – Boldog Brenner János-emléknap Szombathelyen

Boldog Brenner János emléknapján, december 15-én megtelt ünneplőkkel a szombathelyi székesegyház. Először ünnepeljük a vértanú pap liturgikus emléknapját: szentmisével, emléktábla- és ligetmegáldással, a vértanúság útján tett zarándoklattal. A Szombathelyi Egyházmegye ünnepén jártunk.

2018. december 15. szombat
a-biblia-uzenete-uj-honfoglalas
Új honfoglalás

Advent 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 3,10–18)

2018. december 15. szombat
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle