Ferenc pápa üzenetet küldött az új evangelizációról szóló manilai konferenciára

2018. július 20. péntek 11:33

„A tanítványlét és a misszionáriusi átalakulás kihívásaival úgy nézzetek szembe, hogy ne csak a Fülöp-szigetekre tekintsetek, hanem a hatalmas ázsiai kontinensre és azon túl is!” – buzdítja a pápa a július 18. és 22. között Manilában rendezett, az új evangelizálásról szóló konferencia résztvevőit.

A Szentatya a Fülöp-szigetek apostoli nunciusához jutatta el testvéri üdvözletét. A levelet a konferenciát megnyitó, Luis Antonio Tagle bíboros, manilai érsek által bemutatott szentmisén olvasták fel.

Az Evangelii gaudium kezdetű apostoli buzdításában írtakra utalva Ferenc pápa kiemeli: „Ma alapvető fontosságú, hogy az Egyház kilépjen önmagából és mindenkinek hirdesse az evangéliumot, mindenhol, minden lehetséges alkalommal, késlekedés, idegenkedés és félelem nélkül, mert az evangélium öröme az egész népnek szól, nem lehet kizárni belőle senkit.”

A konferencia célja, hogy az Egyház missziós tevékenységének eredményeit felmutassa. „Olyan lehetőségről van szó, amely segít, hogy Jézusba gyökerezve maradjunk – fogalmazott Tagle bíboros a Fides missziós hírügynökségnek. – Nem létezik evangelizálás, ha nem gyökerezünk egyre jobban Jézusban, aki az örömhír hozója. Ő személyesíti meg az evangéliumot.”

A plenáris üléseken túl az először 2013-ban megrendezett tanácskozás olyan témákra összpontosít, mint a plébánia, az oktatás, a munka, a család, a fiatalok, a digitális média és a közösségi hálók, a hitoktatás, a misszió, az új szolgálati formák.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
egyben-tart-ferences-zarandoklat-matraverebely-szentkutra
Egyben tart – Ferences zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra

Augusztus 14–20-áig immár huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a ferencesek Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig vezető zarándoklatát. A résztvevők száma idén is meghaladta a kétszázat. Augusztus 19-én, a Szécsénytől Szentkútig tartó szakaszon csatlakoztunk a zarándokokhoz

14:27
a-kereszt-tartja-meg-hazat-szent-istvan-kiraly-unnepe-gyori-egyhazmegye-fotemplomaban
A kereszt tartja meg a hazát – Szent István király ünnepe a Győri Egyházmegye főtemplomában

Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be augusztus 20-án, Szent István király, hazánk fővédőszentje ünnepén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

13:00