Ferenc pápa üzenetet küldött a Ratzinger Alapítvány kolumbiai ülésére

Kitekintő – 2014. október 23., csütörtök | 18:53

Ezer résztvevője van „Az élet tisztelete, a béke útja” témáról október 23-án és 24-én zajló nemzetközi tanácskozásnak, amelyet a medellíni pápai egyetemen tartanak, s melyre Ferenc pápa üzenetet küldött.


 A Joseph Ratzinger–XVI. Benedek Vatikáni Alapítvány negyedik alkalommal ült össze. Először Lengyelországban, majd Rio de Janeiróban és tavaly Rómában tanácskoztak. A résztvevők nagy része kolumbiai, de számos latin-amerikai országból, Belgiumból, Hollandiából, Indiából, Olasz-, Francia- és Spanyolországból is érkeztek.

Ferenc pápa üzenetében üdvözli a szervezőket és a jelenlevőket. Reméli, hogy az egyház Magisztériuma fényében elmélkednek az elválaszthatatlan kötelékről, amely összefűzi a békét az emberi élet tiszteletével. Továbbá abban bízik, hogy a béke iránti vágy, amelyben minden jóakaratú ember osztozik, minden nap egyre jobban meggyökerezik a szívekben.

A globalizált világ egyre közelebb hoz bennünket egymáshoz, de nem tesz testvérekké minket, hanem gyakran a versengést és összeütközést helyezi előtérbe. Ebben a helyzetben a Szentatya a találkozás kultúrájának előmozdítására és a közjó iránti elköteleződésre szólít. Ez a személy méltóságának tiszteletben tartásával kezdődik, amely az emberi együttélés és a népek szolidáris fejlődésének alapja.

A konferenciára XVI. Benedek emeritus pápa is elküldte üdvözletét. Hangsúlyozta, hogy az emberi méltóság alapja a Teremtő Istenbe vetett hit, amely minden jogrend központi magva.

Az 1936-ban Észak-Kolumbiában Universidad Pontificia Bolivariana néven alapított katolikus felsőoktatási intézménynek jelenleg 25 ezer hallgatója van.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír