Ferenc pápa váratlan látogatást tett az új vatikáni hajléktalanszállón

Ferenc pápa – 2015. október 16., péntek | 11:17

Október 15-én, este hét óra körül, a szinódusi tanácskozást követően Ferenc pápa felkereste a néhány nappal korábban megnyílt szállót, ahol egyenként üdvözölte a hajléktalanokat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A látogatás igazi meglepetés volt: Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás, Adolfo Nicolás jezsuita generális és a szállóban dolgozó három szerzetes nővér nagy örömmel üdvözölték a váratlanul megjelenő pápát. Ugyanilyen nagy örömmel fogadta az aznap éjjelre befogadott harminc – nagyrészt olasz – hajléktalan is, megköszönték neki, hogy van hol lehajtaniuk a fejüket éjszakára.

Ferenc pápa egyenként üdvözölte őket, mindenkihez volt egy-egy kedves szava. A hajléktalanok meséltek neki az életükről, és az áldását kérték. 

A félórás látogatás során a pápa megtekintette az épületet, amely a Santo Spirito kórház szomszédságában található a Vatikántól néhány lépésre, a Via dei Penitenzierin. Az irgalmasság ajándéka (Dono di Misericordia) nevet viselő szálló épülete a jezsuita rend tulajdona, amelyet a szükséget szenvedők rendelkezésére bocsátottak. A gesztus abból a kérésből fakadt, amellyel a pápa fordult az egyházi intézményekhez, szerzetesrendekhez: kihasználatlan ingatlanjaikat ajánlják fel a szegények szolgálatára. A szálló harmincnégy fő befogadására alkalmas, Teréz anya nővérei működtetik önkéntesek segítségével.

Forrás: Vatikáni Rádió olasz nyelvű portálja

Fotó: Famigliacristiana.it; Catholicnewsagency.com

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria