Ferenc pápa vigasztaló üzenetet küldött Gáza argentin plébánosának

Kitekintő – 2014. július 22., kedd | 17:09

Ferenc pápa vigasztaló üzenetet küldött Gáza argentin plébánosának és az egész gázai keresztény közösségnek – tudósít a Zenit hírügynökség.

Az argentin származású gázai plébánosnak, Jorge Hernandeznek küldött üzenetében a Szentatya megfogalmazta, imáiban hordozza a térség keresztényeit és mindenkit, aki szenvedéseket él át a tizennégy napja tartó harcok miatt.

Mario Cornioli, a ciszjordániai Beit Jala város plébánosa már korábban tájékoztatta az egyházfőt a gázai keresztények és a Gázai övezet valamennyi lakosának rendkívül nehéz helyzetéről, amibe a palesztin szélsőségesek rakétatámadásaira válaszul indított izraeli hadműveletek miatt kerültek.

Cornioli atya a Vatikáni Rádiónak adott interjúban azt mondta, a pápa szavai új bátorságot és reményt adtak a gázai keresztényeknek. Ugyanakkor az áldozatok száma egyre nő a szárazföldön és a levegőben egyszerre zajló offenzíva következtében; a kórházak megteltek a sebesültekkel, az egészségügyi személyzet alig győzi ellátni őket. Mario Cornioli ismét kérte a nemzetközi közösséget, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a vérontás véget érjen.

Az izraeli beavatkozásnak rengeteg áldozata van, ezrek menekültek el a palesztin területről az elmúlt öt év legsúlyosabb támadásainak következtében. A halálos áldozatok száma mintegy 500 főre tehető palesztin oldalon, a sérülteké 3000 fő fölött jár; több kórházat ért találat. Izraeli oldalon mintegy 20 főre becsülik az áldozatok számát.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria