Fogyatékossággal élőket bérmáltak Győrben

Hazai – 2015. április 27., hétfő | 11:48

A szentmise keretében rendhagyó szentségkiszolgáltatásra került sor április 23-án a győri Szent Kamillus-templomban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat győri házának kilenc fogyatékossággal élő gondozottja járult elsőáldozáshoz és bérmálkozott – tájékoztat a Győri Egyházmegye.

A Magyar Klaudia hittanár által felkészített gondozottaknak Martos Levente Balázs egyetemi tanár, főiskolai prefektus szolgáltatta ki a szentségeket, aki szentbeszédét egy nemrégiben elhangzott koncert felidézésével kezdte. Érdemes megfigyelni – mondta a prefektus –, hogy Csajkovszkij VI., „Patetikus” szimfóniájának kezdése és befejezése is milyen csendes, halk. Ám eközben mennyi minden történik! Egy egész élet pereg le lelki szemeink előtt. Hasonlóképp a nap járása reggeltől estig szintén az ember földi útját juttatja eszünkbe, ezt a hasonlatot pedig a Biblia is gyakran használja.

A szónok ezután kiemelte: hiába minden nehézség, szenvedés, Krisztus, az örök Nap sohasem halványul el, és múlhatatlan szeretetével minden pillanatban megajándékoz minket. Martos Balázs szentbeszéde végén hangsúlyozta: Krisztus mindvégig velünk van földi életünk során, mely ha befejeződik, vár minket az atyai házba.

Az ige liturgiája után sor került a bérmálás szentségének kiszolgáltatására, majd az áldozás során először járulhattak szentáldozáshoz a gondozottak.

Fotó: Paksa Balázs

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria