Futóversenyt rendeztek Don Bosco emlékére Ecuadorban

Megszentelt élet – 2016. február 8., hétfő | 13:36

Január 31-én hatezer futó részvételével rendezték meg az első Don Bosco 8K futóversenyt, amelyet a szalézi műszaki főiskola szervezett az ecuadori Cuencában. Ezzel a sporteseménnyel ünnepelték meg Don Bosco emléknapját, egyben az intézmény alapításának 80. évfordulóját.

A hideg ellenére több ezer sportoló gyűlt össze kora reggel a versenyt megelőző bemelegítésen Cuencában, a Felipe Segundo sugárút és a Don Bosco út kereszteződésénél. A reggel 8 órakor kezdődő verseny útvonala mentén is több ezer ember tolongott, hogy buzdítsák a résztvevőket.

Pablo Flores, a verseny igazgatója elmondta, remélik, hogy ez csak a kezdet, a futóversennyel a városban hagyományt kívánnak teremteni. A következő versenyre még több magánvállalkozó és sportkör támogatását várják.

Santiago Pinos, az egyetem rektora elmondta, hogy ez a verseny volt a legjobb módja, hogy megünnepeljék az iskola és az egész szalézi család születésnapját. „Don Boscót ünnepeljük, akire jellemző az élet üzenete, akinek fontos volt az egészség és a vidámság. Maga az esemény volt a fontos, nem a győztes, és hogy minél többeket bekapcsoljunk ebbe a szalézi áramkörbe egy szalézi sporteseménnyel, és reméljük, hogy továbbra is élvezzük majd a diákok és a város lakóinak támogatását” – mondta.

A verseny győztese az általános kategóriában, amelyen a diákok különböző korosztályai mellett a szülők, tanárok és öregdiákok is nevezhettek, Byron Alvarado lett, aki 25 perc 26 másodperc alatt futotta le a távot. A különböző kategóriák győztesei egy-egy Don Bosco-szobrot vehettek át.

Az ünneplés ezzel nem ért véget, egészen február 3-ig folytatódott különböző kulturális és sporteseményekkel az egyetemi kampuszon.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír