XVI. Benedek születésnapjára bátyja is Rómába érkezik

2017. április 13. csütörtök 18:18

A kilencvenéves emeritus pápa köszöntésére néhány napra Georg Ratzinger is Rómába látogat – tájékoztatta a sajtót Georg Gänswein érsek, XVI. Benedek személyi titkára.

Egészségi állapota miatt mindeddig bizonytalan volt, hogy a regensburgi székesegyház 93 éves nyugalmazott karnagya részt tud-e venni fivére születésnapi ünnepségén. Az emeritus pápa a legnagyobb ajándéknak nevezte, hogy ez alkalomból bátyja is Rómába érkezik. Georg Ratzinger a korábbi években is mindig jelen volt XVI. Benedek születésnapján.

A Pápai Ház prefektusa, Georg Gänswein nyilatkozata szerint „szerényen” és „bajor módra” készülnek köszönteni az emeritus pápát 90. születésnapján. Hozzátette: az ünnepelt személyes kérésére törekszenek erre az egyszerűségre. XVI. Benedek húsvéthétfőre tervezett – nem hivatalos – születésnapi ünnepségére ötven vendéget várnak Rómából és Bajorországból.

Személyi titkárának szavai szerint XVI. Benedek derűs és jókedvű, szellemileg igen friss. Valamivel kevesebbet zongorázik, mint szokott, aminek az az oka, hogy – elmondása szerint – kezei már nem engedelmeskednek úgy, mint régen. Ezért leginkább újra az egyházatyák írásainak tanulmányozásával foglalkozik. Jóllehet nehezére esik a járás, az erre alkalmas segédeszközök szabadságot és biztonságot garantálnak számára a mozgásban – számolt be a korábbi egyházfő egészségi állapotáról Gänswein érsek.

Forrás: Vatikáni Rádió német nyelvű adásának szerkesztősége

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
a-kozkinccse-valt-ernst-kodex-utohang-szent-marton-evehez
Utóhang Szent Márton évéhez – Közkinccsé vált az Ernst-kódex

Április 25-én mutatták be az Országos Széchényi Könyvtárban az Ernst-kódex első teljes hasonmás kiadását. A 12. századi kötet többek között Szent Mártonról szóló műveket tartalmaz, illetve Szent István ismert kisebb és nagyobb legendáját.

2017. április 27. csütörtök
a-szent-laszlo-ev-kiemelt-programjai-egyhazmegyeinkben
A Szent László-év kiemelt programjai egyházmegyéinkben

Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából emlékévet hirdetett a magyar kormány, amelyhez egyházmegyéink is csatlakoztak. Az alábbiakban a Szent László-év kiemelt egyházmegyei programjait közöljük.

2017. április 27. csütörtök