XVI. Benedek születésnapjára bátyja is Rómába érkezik

2017. április 13. csütörtök 18:18

A kilencvenéves emeritus pápa köszöntésére néhány napra Georg Ratzinger is Rómába látogat – tájékoztatta a sajtót Georg Gänswein érsek, XVI. Benedek személyi titkára.

Egészségi állapota miatt mindeddig bizonytalan volt, hogy a regensburgi székesegyház 93 éves nyugalmazott karnagya részt tud-e venni fivére születésnapi ünnepségén. Az emeritus pápa a legnagyobb ajándéknak nevezte, hogy ez alkalomból bátyja is Rómába érkezik. Georg Ratzinger a korábbi években is mindig jelen volt XVI. Benedek születésnapján.

A Pápai Ház prefektusa, Georg Gänswein nyilatkozata szerint „szerényen” és „bajor módra” készülnek köszönteni az emeritus pápát 90. születésnapján. Hozzátette: az ünnepelt személyes kérésére törekszenek erre az egyszerűségre. XVI. Benedek húsvéthétfőre tervezett – nem hivatalos – születésnapi ünnepségére ötven vendéget várnak Rómából és Bajorországból.

Személyi titkárának szavai szerint XVI. Benedek derűs és jókedvű, szellemileg igen friss. Valamivel kevesebbet zongorázik, mint szokott, aminek az az oka, hogy – elmondása szerint – kezei már nem engedelmeskednek úgy, mint régen. Ezért leginkább újra az egyházatyák írásainak tanulmányozásával foglalkozik. Jóllehet nehezére esik a járás, az erre alkalmas segédeszközök szabadságot és biztonságot garantálnak számára a mozgásban – számolt be a korábbi egyházfő egészségi állapotáról Gänswein érsek.

Forrás: Vatikáni Rádió német nyelvű adásának szerkesztősége

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15