XVI. Benedek születésnapjára bátyja is Rómába érkezik

2017. április 13. csütörtök 18:18

A kilencvenéves emeritus pápa köszöntésére néhány napra Georg Ratzinger is Rómába látogat – tájékoztatta a sajtót Georg Gänswein érsek, XVI. Benedek személyi titkára.

Egészségi állapota miatt mindeddig bizonytalan volt, hogy a regensburgi székesegyház 93 éves nyugalmazott karnagya részt tud-e venni fivére születésnapi ünnepségén. Az emeritus pápa a legnagyobb ajándéknak nevezte, hogy ez alkalomból bátyja is Rómába érkezik. Georg Ratzinger a korábbi években is mindig jelen volt XVI. Benedek születésnapján.

A Pápai Ház prefektusa, Georg Gänswein nyilatkozata szerint „szerényen” és „bajor módra” készülnek köszönteni az emeritus pápát 90. születésnapján. Hozzátette: az ünnepelt személyes kérésére törekszenek erre az egyszerűségre. XVI. Benedek húsvéthétfőre tervezett – nem hivatalos – születésnapi ünnepségére ötven vendéget várnak Rómából és Bajorországból.

Személyi titkárának szavai szerint XVI. Benedek derűs és jókedvű, szellemileg igen friss. Valamivel kevesebbet zongorázik, mint szokott, aminek az az oka, hogy – elmondása szerint – kezei már nem engedelmeskednek úgy, mint régen. Ezért leginkább újra az egyházatyák írásainak tanulmányozásával foglalkozik. Jóllehet nehezére esik a járás, az erre alkalmas segédeszközök szabadságot és biztonságot garantálnak számára a mozgásban – számolt be a korábbi egyházfő egészségi állapotáról Gänswein érsek.

Forrás: Vatikáni Rádió német nyelvű adásának szerkesztősége

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
krisztushoz-ragaszkodo-elet-halaadas-seregely-istvan-nyugalmazott-egri-ersek-30-puspok
Krisztushoz ragaszkodó élet – Hálaadás Seregély István nyugalmazott egri érsek püspöki jubileumán

Seregély István nyugalmazott egri érsek püspökké szentelésének harmincadik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be július 25-én az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és számos paptestvér koncelebrálásával.

15:10
erdelyi-zsuzsa-kiallitas-esztergom
Lelki házikincstár – A népi vallásosság tárgyait bemutató kiállítás Esztergomban

Menyasszonyi koszorúval keretezett Szűz Mária-kép; betlehem palóc viseletben; élet és halál kettőse: Janus-arc a rózsafüzéren; fából készült, kézzel faragott, sírban nyugvó Krisztus… A vallásos néphagyomány tárgyi emlékeiből nyílt állandó kiállítás május végén az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. július 25. kedd