Gépjárműmegáldás Baktalórántházán

2018. szeptember 5. szerda 16:30

Szépen megtisztított autók, motorok és azok utasai, felnőttek, és gyermekek álltak sorba Baktalórántházán, a római katolikus templomkertben a Szent Kristóf-napi gépjármű megáldáson július 22-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A járműveket és azok utasait Lázár István római katolikus plébános, kanonok, és Miló Miklós görögkatolikus parókus áldotta, illetve szentelte meg. Az immár ötödik éve megrendezett eseményen minden évben egyre többen vesznek részt, az idén motorok, motorosok is csatlakoztak.

Az esemény hírére nem csak a városból, de a szomszédos településekről is érkeztek a gépjárműmegáldásra, hogy közösen fohászkodjanak Szent Kristófhoz, az utazók védőszentjéhez a balesetmentes közlekedésért.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45