Gépjárműmegáldás Baktalórántházán

2018. szeptember 5. szerda, 16:30

Szépen megtisztított autók, motorok és azok utasai, felnőttek, és gyermekek álltak sorba Baktalórántházán, a római katolikus templomkertben a Szent Kristóf-napi gépjármű megáldáson július 22-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A járműveket és azok utasait Lázár István római katolikus plébános, kanonok, és Miló Miklós görögkatolikus parókus áldotta, illetve szentelte meg. Az immár ötödik éve megrendezett eseményen minden évben egyre többen vesznek részt, az idén motorok, motorosok is csatlakoztak.

Az esemény hírére nem csak a városból, de a szomszédos településekről is érkeztek a gépjárműmegáldásra, hogy közösen fohászkodjanak Szent Kristófhoz, az utazók védőszentjéhez a balesetmentes közlekedésért.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03