Gépjárműmegáldás Baktalórántházán

2018. szeptember 5. szerda 16:30

Szépen megtisztított autók, motorok és azok utasai, felnőttek, és gyermekek álltak sorba Baktalórántházán, a római katolikus templomkertben a Szent Kristóf-napi gépjármű megáldáson július 22-én.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A járműveket és azok utasait Lázár István római katolikus plébános, kanonok, és Miló Miklós görögkatolikus parókus áldotta, illetve szentelte meg. Az immár ötödik éve megrendezett eseményen minden évben egyre többen vesznek részt, az idén motorok, motorosok is csatlakoztak.

Az esemény hírére nem csak a városból, de a szomszédos településekről is érkeztek a gépjárműmegáldásra, hogy közösen fohászkodjanak Szent Kristófhoz, az utazók védőszentjéhez a balesetmentes közlekedésért.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek