Ghánából érkezik önkéntes a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba

2017. november 24. péntek 09:50

2018. január 15-én érkezik a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumba az AIESEC Magyarország közreműködésével Oswell Cole. Az afrikai önkéntes hat hétig tartózkodik majd Kazincbarcikán.

Az AIESEC, amely közgazdasági és kereskedelmi tanulmányokat folytató fiatalokat tömörít, a világ legnagyobb diákszervezete: 1948 óta létezik, jelenleg a világ 128 országában van jelen, és több mint 86 ezer tagot számlál. Működését nonprofit alapon végzi, tagjai és vezetői is diákok. Fő célja a fiatalok személyes, szakmai és vezetői képességeinek fejlesztése. A szervezet helyi és globális programokat működtet e célok elérése érdekében. Ezek közé tartozik fiatalok egy másik országban (vagy földrészen) történő ingyenes önkéntes szolgálatának szervezése.

A 24 éves Oswell Cole a ghánai Központi Egyetemen működő AIESEC elnöke, emellett az Unilever-nagykövetek csapatvezetője. 2014 októberétől dolgozott az AIESEC-nél taggazdálkodási menedzserként, valamint marketing- és kommunikációs alelnökként; 2016 júniusában került elnöki pozícióba. A humánerőforrás-gazdálkodás, a pszichológia és az üzleti élet terén végez tanulmányokat, valamint rendezvényeket szervez az AIESEC égisze alatt. Oswell Cole részt vesz majd a kazincbarcikai gimnázium mindennapi munkájában – főként angolórákon találkozhatnak majd vele a diákok –, közreműködik a szalézi animátorok munkájában és az iskola közösségi programjainak szervezésében és lebonyolításában is.

„Azt tanácsolom a fiataloknak, hogy fejlesszék magukat. Minél korábban kezdik, annál jobb. Vegyenek részt minden tevékenységben, és ezen keresztül ismerjék meg önmagukat. Szerezzenek gyakorlati tapasztalatokat, és tanuljanak hibáikból” – tanácsolja kortársainak Oswell Cole.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium biztosítja Oswell Cole számára a napi munkavégzés feltételeit, köztük az ebédet, de keresnek egy befogadó családot, ahol szállást, valamint reggelit és vacsorát kaphatna.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda