Görögtörpök farsangi mókázása

2019. február 23., szombat | 17:31

A Budai Görögkatolikus Parókiához tartozó Görögtörpök hittancsoport ovisai február 16-án farsangi mulatságba indultak szüleikkel.

Jézus mindannyiunkat arra hív, hogy kövessük őt, akkor is, ha a követő superman, Elza, napocska vagy esetleg Csillámpóni – írja Kocsis Tamás atya a görögtörpök farsangi mulatságáról.

A résztvevők között volt két papbácsi is, jóllehet szakáll nélkül: a nagyobbik, aki tízéves, már miseruhában volt, a másik csak reverendát öltött, hiszen ő még csak négyéves.

A gyerekeket szüleik is elkísérték, így családias lett az ima, a játék, a tánc és az agapé – fogalmaz Tamás atya; megköszönve a szervezést különösen a Czap családnak, akik mindig lelkesen segítenek az ifjúságpasztorációban.

* * *

A Görögtörpök gyermekhittan szívesen várja az óvodás és kisiskolás gyermekek jelentkezését a kocsis.tamas.p@gmail.com e-mail-címen vagy a Budai Görögkatolikus Parókia Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap