Görögtörpök farsangi mókázása

2019. február 23., szombat | 17:31

A Budai Görögkatolikus Parókiához tartozó Görögtörpök hittancsoport ovisai február 16-án farsangi mulatságba indultak szüleikkel.

Jézus mindannyiunkat arra hív, hogy kövessük őt, akkor is, ha a követő superman, Elza, napocska vagy esetleg Csillámpóni – írja Kocsis Tamás atya a görögtörpök farsangi mulatságáról.

A résztvevők között volt két papbácsi is, jóllehet szakáll nélkül: a nagyobbik, aki tízéves, már miseruhában volt, a másik csak reverendát öltött, hiszen ő még csak négyéves.

A gyerekeket szüleik is elkísérték, így családias lett az ima, a játék, a tánc és az agapé – fogalmaz Tamás atya; megköszönve a szervezést különösen a Czap családnak, akik mindig lelkesen segítenek az ifjúságpasztorációban.

* * *

A Görögtörpök gyermekhittan szívesen várja az óvodás és kisiskolás gyermekek jelentkezését a kocsis.tamas.p@gmail.com e-mail-címen vagy a Budai Görögkatolikus Parókia Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő