Görögtörpök farsangi mókázása

2019. február 23., szombat | 17:31

A Budai Görögkatolikus Parókiához tartozó Görögtörpök hittancsoport ovisai február 16-án farsangi mulatságba indultak szüleikkel.

Jézus mindannyiunkat arra hív, hogy kövessük őt, akkor is, ha a követő superman, Elza, napocska vagy esetleg Csillámpóni – írja Kocsis Tamás atya a görögtörpök farsangi mulatságáról.

A résztvevők között volt két papbácsi is, jóllehet szakáll nélkül: a nagyobbik, aki tízéves, már miseruhában volt, a másik csak reverendát öltött, hiszen ő még csak négyéves.

A gyerekeket szüleik is elkísérték, így családias lett az ima, a játék, a tánc és az agapé – fogalmaz Tamás atya; megköszönve a szervezést különösen a Czap családnak, akik mindig lelkesen segítenek az ifjúságpasztorációban.

* * *

A Görögtörpök gyermekhittan szívesen várja az óvodás és kisiskolás gyermekek jelentkezését a kocsis.tamas.p@gmail.com e-mail-címen vagy a Budai Görögkatolikus Parókia Facebook-oldalán.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat