Gyermek Jézus búcsút ünnepeltek Székelyhídon

2018. június 7. csütörtök 13:09

Gyermek Jézus búcsút tartottak Székelyhídon június 3-án. Az egész napos rendezvénynek a Stubenberg-kastély udvara adott otthont.

A kastélyban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyermek Jézus Otthona működik. A rendezvényen fellépett a margittai Libavonat Zenekar, akik vidámságot és jókedvet teremtett pillanatok alatt.

Délután szabadtéri szentmisét mutatott be az esemény házigazdája, Ozsváth József székelyhídi plébános, valamint Böjte Csaba ferences és a meghívott lelkipásztorok.

Böjte Csaba buzdítása szolgáltatta az esemény jelmondatát: „Aki nem hisz abban mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni és meglátja, hogy milyen sokan odaállnak mellé.”

Forrás és fotó: Nagyváradi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
cselekves-felelosseg-isten-es-ember-szeretet-szocialis-projekthet-fiataloknak-budapesten
Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a Mátyás-templomban.

2018. augusztus 14. kedd
ferenc-papa-fiataloknak-vallaljatok-kockazatot-szerelemert-az-eletert
Ferenc pápa a fiataloknak: Vállaljatok kockázatot a szerelemért, az életért!

Augusztus 11-én, szombat este mintegy százezer olasz fiatal tartott imavirrasztást a római Circus Maximusban, két hónappal az „ifjúság, hit és hivatástisztázás” témájának szentelt püspöki szinódus előtt. A Szentatya szokásához híven most is párbeszédet folytatott a résztvevőkkel.

2018. augusztus 13. hétfő