Gyermek Jézus búcsút ünnepeltek Székelyhídon

2018. június 7. csütörtök 13:09

Gyermek Jézus búcsút tartottak Székelyhídon június 3-án. Az egész napos rendezvénynek a Stubenberg-kastély udvara adott otthont.

A kastélyban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyermek Jézus Otthona működik. A rendezvényen fellépett a margittai Libavonat Zenekar, akik vidámságot és jókedvet teremtett pillanatok alatt.

Délután szabadtéri szentmisét mutatott be az esemény házigazdája, Ozsváth József székelyhídi plébános, valamint Böjte Csaba ferences és a meghívott lelkipásztorok.

Böjte Csaba buzdítása szolgáltatta az esemény jelmondatát: „Aki nem hisz abban mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni és meglátja, hogy milyen sokan odaállnak mellé.”

Forrás és fotó: Nagyváradi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-haromlabu-fesztival-augusztusban-ujra-arcus-temporum-pannonhalman
A háromlábú fesztivál – Augusztusban újra Arcus Temporum Pannonhalmán

Az idei Arcus Temporum, a pannonhalmi művészeti fesztivál programjait június 19-én mutatták be a sajtónak a Budapest Music Center könyvtárában. Az augusztus 24. és 26. között sorra kerülő esemény a zene, az irodalom és a spiritualitás köré szerveződik.

2018. június 19. kedd
ferenc-papa-csaladokhoz-1-resz-szerelem-olyan-mint-tesztafozes-mindennapi-feladat
Ferenc pápa a családokhoz (1. rész): A szerelem olyan, mint a tésztafőzés – mindennapi feladat!

Június 16-án délben a Szentatya a Családtársulatok Fórumának delegációját fogadta a szervezet fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából. Ferenc pápa rögtönzött beszédét – mely kiragadott részleteiben bejárta a magyar sajtót is – két részletben, teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 19. kedd