Gyermek Jézus búcsút ünnepeltek Székelyhídon

2018. június 7. csütörtök 13:09

Gyermek Jézus búcsút tartottak Székelyhídon június 3-án. Az egész napos rendezvénynek a Stubenberg-kastély udvara adott otthont.

A kastélyban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyermek Jézus Otthona működik. A rendezvényen fellépett a margittai Libavonat Zenekar, akik vidámságot és jókedvet teremtett pillanatok alatt.

Délután szabadtéri szentmisét mutatott be az esemény házigazdája, Ozsváth József székelyhídi plébános, valamint Böjte Csaba ferences és a meghívott lelkipásztorok.

Böjte Csaba buzdítása szolgáltatta az esemény jelmondatát: „Aki nem hisz abban mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni és meglátja, hogy milyen sokan odaállnak mellé.”

Forrás és fotó: Nagyváradi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd