Gyermek Jézus búcsút ünnepeltek Székelyhídon

2018. június 7. csütörtök, 13:09

Gyermek Jézus búcsút tartottak Székelyhídon június 3-án. Az egész napos rendezvénynek a Stubenberg-kastély udvara adott otthont.

A kastélyban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gyermek Jézus Otthona működik. A rendezvényen fellépett a margittai Libavonat Zenekar, akik vidámságot és jókedvet teremtett pillanatok alatt.

Délután szabadtéri szentmisét mutatott be az esemény házigazdája, Ozsváth József székelyhídi plébános, valamint Böjte Csaba ferences és a meghívott lelkipásztorok.

Böjte Csaba buzdítása szolgáltatta az esemény jelmondatát: „Aki nem hisz abban mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni és meglátja, hogy milyen sokan odaállnak mellé.”

Forrás és fotó: Nagyváradi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd