Gyertyát készítettek a mezőnyárádi iskolások

2019. február 5., kedd | 10:38

A Boldog Sándor István István Katolikus Általános Iskola junior karitászos tanulói Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére készülve gyertyát öntöttek és díszítettek az iskolában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Megtanulták, hogyan lehet újrahasznosítani a maradék gyertyákat. Több módszert és technikát ismertek meg és próbáltak ki a gyertyák díszítésénél. A gyerekek nagyon ügyesen és kreatívan dolgoztak.

Mindenki saját ízlését egyéni látásmódját és színvilágát jeleníthette meg az elkészült alkotásokban.

A gyerekek által készített gyertyákat a vasárnapi iskolamisén áldotta meg a mezőnyárádi katolikus oktatási intézmény iskolalelkésze, Lipcsák János atya.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58