Győri szeminaristák rekollekciója

2019. május 7., kedd | 11:46

Május 3-án és 4-én lelkinapon vettek részt a győri Brenner János Hittudományi Főiskola teológus hallgatói. A rekollekciót Szakál László dunaszerdahelyi esperes-plébános vezette.

Az elmélkedések alapgondolata az Isten irgalmával való találkozás és a hitben, az imádságban való állhatatos kitartás volt. A mai rohanó világban szükség van arra, hogy a lélek megpihenjen, és erre a pihenésre kiváló alkalom egy-egy lelkinap. Ha a lelkünkkel is törődünk, nemcsak a testünkkel, akkor nyitottabbá válhatunk Isten jóságára és szeretetére.

Fontos, hogy ne panaszkodjunk, vegyük észre a jó dolgokat, és a bennünket érő negatív hatásokban is ismerjük fel a kegyelmet, amely rendszerint javulásra, megerősödésre, megtérésre ösztönöz. A végsőkig kitartani Jézus mellett, ez a mi feladatunk. Merjük bátran Jézus elé tárni örömeinket, gondjainkat és kétségeinket – biztatott elmélkedésében Szakál László. A szemináriumi lelkinap ünnepi szentmisével zárult a Brenner János Hittudományi Főiskola kápolnájában.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Hencz Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-egyhaz-nem-maradhat-statikus-hanem-uton-levo-kozossegkent-kell-elnie
Ferenc pápa: Az Egyház nem maradhat statikus, hanem úton lévő közösségként kell élnie!

Május 26-án délben a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedve a Szentlélek nélkülözhetetlen működésére hívta fel a figyelmet: a Lélek az, aki segít, hogy mindennapi döntéseinkben Jézus szava irányítson, az evangélium logikája vezessen bennünket.

17:22
enekeljetek-az-urnak-konnyuzenei-es-ifjusagi-napot-tartottak-kaposvaron
Énekeljetek az Úrnak! – Könnyűzenei és ifjúsági napot tartottak Kaposváron

Melyek könnyűzenészként a lehetőségeink, mi a felelősségünk? A Kaposvári Egyházmegye gitáros ének- és zenekarait hívták össze találkozni, ismerkedni, egymást meghallgatni május 25-én Kaposvárra, a Nagyboldogasszony Iskolaközpontba.

16:40