Hamarosan a vatikáni bizottság elé lépnek a međugorjei látnokok

2011. június 7. kedd, 13:48

A Večernji List meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a tavaly felállított bizottság tagjai már kapcsolatba léptek međugorjei egyházi személyekkel és a látnokokkal, hogy előkészítsék római útjukat és vallomásukat.

A bizottság már két ülést tartott, amelyeken meghallgatták többek közt Ratko Perić mosztari püspököt, valamint Ivan Sesar hercegovinai ferences tartományfőnököt. Mirjana Soldo látnok június 8-án az olaszországi Terniben, Ivan Dragićević látnok június 12-én Münchenben tesz vallomást.
 
A tudósítás szerint nem ismeretes, hogy a látnokokat a korábban elvégzett tudományos vizsgálatokon felül újabbaknak is alávetik-e majd. Megjegyzi továbbá, hogy a közeljövőben nem várható döntés az ügyben. Múlt héten az egyik olasz országos televízió kétórás dokumentumfilmet vetített Međugorjéról, amelyet közel hárommillióan néztek meg - értesült a crownofstars.blogspot.com.

Magyar Kurír

(mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57