Három passió a Pécsi Egyházmegyében

Hazai – 2015. március 31., kedd | 17:29

A Pécsi Egyházmegyében három helyszínen: a pécsi Tettyén, Máriagyűdön és Bátaszéken rendeztek nagyszabású passiójátékot március 29-én, virágvasárnap. A Pécsi Egyházmegye összefoglalóját közöljük.

KÉPGALÉRIÁVAL – klikk a képre!

Induljunk az úton, engedjük magunkat vezetni a szereplők által úgy, hogy közben mi is szereplői vagyunk ennek a történetnek. Legyen ez a húsvét életújító mindannyiunk számára. Isten kísérjen bennünket! – e szavakkal indította el Udvardy György pécsi megyéspüspök az ifjúsági passiót, mely Pécs Tettye városrészében haladt.

Az összetartozás és a Jézus Krisztusban megtestesülő szeretet üzenetét közvetítető misztériumjátéknak a főpásztor is szereplője volt. A passióra több mint ezren látogattak el virágvasárnap délután.

A bátaszéki Nagyboldogasszony-templomban az esti püspöki szentmise keretében mutatták be a passiót. Nemcsak egy színdarab volt ez, hanem liturgikus értelemben vett misztériumjáték. Bátaszéken az 1990-es évek vége óta minden évben megrendezik az énekelt passiót, amelyben fiatalok és idősek együtt, összesen 100-120 szereplő eleveníti meg Jézus szenvedéstörténetét.

Máriagyűdön szintén virágvasárnap délutánján elevenítették fel Jézus szenvedéstörténetét. A templomfelújítás miatt ezúttal nem a megszokott helyszínen, hanem a templom előtti téren.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria