Hároméves a párKatt.hu katolikus tárkereső

Hazai – 2016. február 14., vasárnap | 17:02

Február 14-én ünnepli harmadik születésnapját a párKatt.hu katolikus online társtaláló. A három éve működő honlapon harminc boldog pár köszönőlevele olvasható.


A hívő, katolikus értékrendű egyedülállók egymásra találását segítő párKatt.hu 2013. február 14-én indult. Azóta több ezer egyedülálló regisztrált, akiknek harmada teljesen aktív taggá is vált.

2015 júliusában megújult a honlap informatikai rendszere és megjelenése, szolgáltatásai számos funkcióval bővültek. A keresztény emberképen alapuló párTeszt kitöltői értékes támpontot kapnak az ismerkedéshez. Közösségteremtő a chat, a fórum, a különféle színvonalas programok. Szellemileg-lelkileg gazdagítóak a honlapon megjelenő írások.

A honlap működtetéséhez és állandó felügyeletéhez szükséges forrást a tagdíjak jelentik, ami egyben hatékony eszköz is a csak szórakozni vágyók kiszűrésére. A nehezebb anyagi helyzetben lévőket időről időre előfizetési akciók segítik. A 3. születésnapon is ilyen örömteli meglepetésre számíthat minden tag és csatlakozni vágyó.

Bíró László tábori psüpök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens tagja szívélyes hangú születésnapi köszöntőlevelet írt a honlap szerkesztőinek, melyben kitartásra biztatja a társkeresőket. A teljes szöveg korábbi cikkünkben olvasható.

A honlapon olvasható harminc sikertörténet csak egy része a boldog egymásra találásoknak, többen vannak ugyanis azok, akik nem írják meg a történetüket. De ma már alig akad katolikus körökben – de azon kívül is – olyan, aki ne tudna legalább egy párról, akik a párKatt.hu-n találtak egymásra. A párKatt.hu és nemzetközi testvérhonlapjai ötször sikeresebbek, mint a hagyományos társkereső oldalak. Ennek oka az, hogy itt eleve olyanok regisztrálnak, akiknek közös a hitük, az értékrendjük és kifejezetten a szentségi házasság a céljuk.

Minderről leghitelesebben maguk a párok vallanak hálás leveleikben:

„Örömmel jelentjük be nektek, hogy 2015. szeptember 5-én egybekeltünk! A történetünk itt, a párKatt.hu-n kezdődött 2013 decemberében az első levélváltással. Hamar kiderült, hogy hasonló a gondolkodásunk és hasonlóak a terveink. Alig egy hónapnyi levelezés után sort kerítettünk az első találkára. Ettől kezdve sűrűsödtek az események, sok időt fordítottunk egymás megismerésére. Közel egy éve eljegyeztük egymást, és immár több mint egy hónapja összeházasodtunk! Boldogságunkért nem tudunk eléggé hálát adni az isteni gondviselésnek és a párKatt csapatának, hogy egymásra találtunk” – adta hírül Tímea és Imre.

„Bár még csak kb. két hónapja találtunk egymásra itt a párKatton, de mindketten úgy érezzük, hogy a Jó Isten ajándékozott minket egymásnak. Ha Ő is úgy akarja, akkor majd az esküvő előtt írunk részletesebben. Már most is, ezúton nagyon köszönöm a párKatt minden munkatársának azt a munkát, amely lehetővé teszi, hogy hívő katolikus, azonos értékrendű emberek egymásra találhassanak. A Jóisten áldjon meg Benneteket!” – írta Éva 2015 novemberében.

Gábor súlyos tragédia után regisztrált a párKatt.hu-n: „Tavaly május végén egyedül maradtam, mert feleségem hosszú betegség után meghalt. És aztán nem tudtam, hogy hogyan tovább. »Véletlenül« láttam meg, hogy létezik a párKatt. Természetesen sikerült társra találnom, de ehhez nemcsak én kellettem és az a valaki, hanem a jó Isten is. Most karácsonykor lesz az eljegyzésünk, nyáron pedig majd az esküvő. Jó szívvel tudom ezt a fórumot ajánlani bárkinek, aki komolyan gondolja hitét és valóban azonos értékrendű társat keres! Köszönet mindazoknak, akik kitalálták és működtetik ezt a keresőt!”

Életkortól függetlenül minden katolikus egyedülállónak érdemes élnie az internetes kapcsolatteremtés lehetőségével. Sokak számára ez az első lépés a személyes találkozás és az életre szóló, boldog házasság felé – írják a társkereső oldal működtetői.

Forrás és fotó: PárKatt.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria