Háromnapos kerékpáros zarándoklaton vettek részt az ajakiak

2018. augusztus 6. hétfő 12:26

Tizenkettedik alkalommal indultak el kerékpárral Máriapócsra az ajaki Nagyboldogasszony-plébánia hívei július 17-én.

A háromnapos zarándoklat során a kerékpárosok meglátogatták a nyírkarászi idősek otthonában élőket, akiket imával és énekekkel köszöntöttek. Ezt követően betértek Baktalórántházára, ahol a felújított római katolikus templomban Lázár István plébános gitárkíséretével Mária-énekeket énekeltek.

A zarándokok Máriapócson az esti mise keretében Németh István újmisés tanítását hallgatták meg, majd a késő esti órákban éjszakai rózsafüzért imádkoztak a kegytemplom előtti téren, ahol mécseseiket meggyújtva ajánlották fel fohászaikat hozzátartozóikért. Másnap a könnyező Szűzanya oltáránál Zuró József, Gáspár Mátyás és Galsi János celebrált görögkatolikus liturgiát a zarándokoknak. A kerékpárosok a délutáni órákban folytatták útjukat Nyírbátorba. A zarándoklat harmadik napján a résztvevők a Házastársak útját járták végig.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
remenyunk-oka-isten-igazmondo-es-huseges-udvardy-gyorgy-kalocsai-szekesegyhaz-bucsujan
Reményünk oka: Isten igazmondó és hűséges – Udvardy György a kalocsai székesegyház búcsúján

Udvardy György pécsi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke főcelebrálásával mutattak be ünnepi, búcsúi szentmisét augusztus 15-én a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.

2018. augusztus 16. csütörtök
ferenc-papa-isten-teljes-embert-akarja-megmenteni
Ferenc pápa: Isten a teljes embert akarja megmenteni

Nagyboldogasszony főünnepén délben Ferenc pápa a vatikáni Apostoli Palotában található dolgozószobájának ablakából imádkozta el az Úrangyala imádságot a Szent Péter téren összegyűlt hívekkel és zarándokokkal.

2018. augusztus 16. csütörtök