Háromnapos kerékpáros zarándoklaton vettek részt az ajakiak

2018. augusztus 6. hétfő 12:26

Tizenkettedik alkalommal indultak el kerékpárral Máriapócsra az ajaki Nagyboldogasszony-plébánia hívei július 17-én.

A háromnapos zarándoklat során a kerékpárosok meglátogatták a nyírkarászi idősek otthonában élőket, akiket imával és énekekkel köszöntöttek. Ezt követően betértek Baktalórántházára, ahol a felújított római katolikus templomban Lázár István plébános gitárkíséretével Mária-énekeket énekeltek.

A zarándokok Máriapócson az esti mise keretében Németh István újmisés tanítását hallgatták meg, majd a késő esti órákban éjszakai rózsafüzért imádkoztak a kegytemplom előtti téren, ahol mécseseiket meggyújtva ajánlották fel fohászaikat hozzátartozóikért. Másnap a könnyező Szűzanya oltáránál Zuró József, Gáspár Mátyás és Galsi János celebrált görögkatolikus liturgiát a zarándokoknak. A kerékpárosok a délutáni órákban folytatták útjukat Nyírbátorba. A zarándoklat harmadik napján a résztvevők a Házastársak útját járták végig.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

2018. október 19. péntek
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

2018. október 19. péntek