Háromnapos kerékpáros zarándoklaton vettek részt az ajakiak

2018. augusztus 6. , hétfő | 12:26

Tizenkettedik alkalommal indultak el kerékpárral Máriapócsra az ajaki Nagyboldogasszony-plébánia hívei július 17-én.

A háromnapos zarándoklat során a kerékpárosok meglátogatták a nyírkarászi idősek otthonában élőket, akiket imával és énekekkel köszöntöttek. Ezt követően betértek Baktalórántházára, ahol a felújított római katolikus templomban Lázár István plébános gitárkíséretével Mária-énekeket énekeltek.

A zarándokok Máriapócson az esti mise keretében Németh István újmisés tanítását hallgatták meg, majd a késő esti órákban éjszakai rózsafüzért imádkoztak a kegytemplom előtti téren, ahol mécseseiket meggyújtva ajánlották fel fohászaikat hozzátartozóikért. Másnap a könnyező Szűzanya oltáránál Zuró József, Gáspár Mátyás és Galsi János celebrált görögkatolikus liturgiát a zarándokoknak. A kerékpárosok a délutáni órákban folytatták útjukat Nyírbátorba. A zarándoklat harmadik napján a résztvevők a Házastársak útját járták végig.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáert adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19. , kedd
szent-jozsef-es-mai-apak-interju-asztalosne-elekes-szende-pszichologussal
Szent József és a mai apák – Interjú Asztalosné Elekes Szende pszichológussal

Szent József Jézus életében betöltött szerepéről és az apák mai helyzetéről beszélgettünk Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával.

2019. március 19. , kedd