Háromnapos kerékpáros zarándoklaton vettek részt az ajakiak

2018. augusztus 6. hétfő 12:26

Tizenkettedik alkalommal indultak el kerékpárral Máriapócsra az ajaki Nagyboldogasszony-plébánia hívei július 17-én.

A háromnapos zarándoklat során a kerékpárosok meglátogatták a nyírkarászi idősek otthonában élőket, akiket imával és énekekkel köszöntöttek. Ezt követően betértek Baktalórántházára, ahol a felújított római katolikus templomban Lázár István plébános gitárkíséretével Mária-énekeket énekeltek.

A zarándokok Máriapócson az esti mise keretében Németh István újmisés tanítását hallgatták meg, majd a késő esti órákban éjszakai rózsafüzért imádkoztak a kegytemplom előtti téren, ahol mécseseiket meggyújtva ajánlották fel fohászaikat hozzátartozóikért. Másnap a könnyező Szűzanya oltáránál Zuró József, Gáspár Mátyás és Galsi János celebrált görögkatolikus liturgiát a zarándokoknak. A kerékpárosok a délutáni órákban folytatták útjukat Nyírbátorba. A zarándoklat harmadik napján a résztvevők a Házastársak útját járták végig.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-marianosztrai-palos-kolostorrol
Könyv jelent meg a márianosztrai pálos kolostorról

A budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében mutatták be december 17-én a márianosztrai pálos kolostor történetét ismertető, „A fényes kolostor” című kötetet, mely az Ecclesia Szövetkezet gondozásában jelent meg. Az eseményen jelen volt Beer Miklós váci megyéspüspök.

2018. december 18. kedd
ader-janos-adventi-ebeden-fogadta-magyarorszagi-tortenelmi-egyhazak-vezetoit-92892
Áder János adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit

Áder János köztársasági elnök december 18-án, kedden a hagyományoknak megfelelően adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit. Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, prímás mondott asztali áldást.

2018. december 18. kedd