Hat idősotthont vett át az államtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2017. július 5., szerda | 15:41

A kormány döntése nyomán július 1-jétől hat bentlakásos idősotthont vett át az államtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az intézményekben összesen több mint 480 idős ember él.

Három megyében vett át intézményeket a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az átvett idősotthonokkal jelentősen megnő a segélyszervezet intézményeiben ellátott emberek száma. A szeretetszolgálat valamennyi lakóval új megállapodást köt, és átveszi az intézményekben dolgozó alkalmazottakat is.

A szervezet megtartja az eddigi jó gyakorlatokat, megőrzi és továbbviszi az intézmények több évtizedes módszertani és szakmai tapasztalatait. A Máltai Szeretetszolgálat a korábban megszokott ellátással gondoskodik az intézményekben élő idősekről, ahol pedig szükséges, a feltételek javításával növeli a szolgáltatások színvonalát.

A következő időszakban a máltai intézményekre jellemző keresztény segítő szemlélet megjelenésével a fizikai igények mellett nagyobb figyelem jut a lélekre is. A lakók és a dolgozók számára ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, de új lehetőségeket nyit meg azok számára, akik hitéleti eseményekbe szeretnének bekapcsolódni.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat új intézményei a következők:

Gondviselés Háza Aranytölgy Időskorúak Otthona
(8751 Zalakomár, Péczely köz 1.)

Gondviselés Háza Sárga Rózsa Időskorúak Otthona
(8391 Sármellék, Szent Erzsébet út 1.)

Gondviselés Háza Kastélypark Időskorúak Otthona
(7833 Görcsöny, Hársfa utca 6.)

Gondviselés Háza Harmónia Időskorúak Otthona
(7833 Görcsöny, Keresztespuszta 2.)

Gondviselés Háza Zöld Fenyő Időskorúak Otthona
(2500 Esztergom, Visegrádi út 8137/9 hrsz.)

Gondviselés Háza Esthajnal Időskorúak Otthona
(2028 Pilismarót, Basaharc üdülőtelep 1502/3 hrsz.)

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria