Hazánkba látogat az aleppói görög-melkita érsek

2017. december 15. péntek 13:05

Hazánkba látogat december 19–20-án Jean-Clément Jeanbart, Aleppó görög-melkita érseke.

Az érsek látogatásának egyik aktualitása a december 16-án, a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban megrendezendő jótékonysági hangverseny, melyen a Szent Efrém Férfikar és a Deák Diák Általános Iskola kórusa lép fel a szíriai gyermekek megsegítéséért. Ezen a hangversenyen a szíriai főpap nem tud jelen lenni, azonban az összegyűjtött adományt néhány nappal később átveszi, és így ő maga viszi el azt a szíriai gyermekeknek.

Jean-Clément Jeanbart december 19-én délután előadást tart Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében. Másnap, december 20-án a miniszterelnökkel való közös ebéd után Kocsis Fülöp metropolitával Hajdúdorogra utazik, hogy Orosz Atanáz miskolci püspökkel és Szocska Ábel apostoli kormányzóval együtt részt vegyenek a székesegyházban végzett alkonyati istentiszteleten.

A szertartást követően a szíriai vendég Azbej Tristan államtitkár és Tiba István országgyűlési képviselővel látogatást tesznek a város görögkatolikus intézményeiben.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett zárónapjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.

20:48
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

19:20