Hazánkba látogat az aleppói görög-melkita érsek

2017. december 15. péntek 13:05

Hazánkba látogat december 19–20-án Jean-Clément Jeanbart, Aleppó görög-melkita érseke.

Az érsek látogatásának egyik aktualitása a december 16-án, a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban megrendezendő jótékonysági hangverseny, melyen a Szent Efrém Férfikar és a Deák Diák Általános Iskola kórusa lép fel a szíriai gyermekek megsegítéséért. Ezen a hangversenyen a szíriai főpap nem tud jelen lenni, azonban az összegyűjtött adományt néhány nappal később átveszi, és így ő maga viszi el azt a szíriai gyermekeknek.

Jean-Clément Jeanbart december 19-én délután előadást tart Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében. Másnap, december 20-án a miniszterelnökkel való közös ebéd után Kocsis Fülöp metropolitával Hajdúdorogra utazik, hogy Orosz Atanáz miskolci püspökkel és Szocska Ábel apostoli kormányzóval együtt részt vegyenek a székesegyházban végzett alkonyati istentiszteleten.

A szertartást követően a szíriai vendég Azbej Tristan államtitkár és Tiba István országgyűlési képviselővel látogatást tesznek a város görögkatolikus intézményeiben.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15