Hazatért Máriapócsra a könnyező Istenszülő-ikon – KÉPGALÉRIÁVAL

Hazai – 2015. március 26., csütörtök | 14:00

Örömhírvétel ünnepének előestéjén, március 24-én hazatért Máriapócsra a könnyező Mária-kegykép. Az ünnepi szertartásokon részt vett Alberto Bottari de Castello pápai nuncius és Leonardo Sandri bíboros is – tájékoztat a Hajdúdorogi Metropólia honlapja.

KÉPGALÉRIÁVAL – klikk a képre!

A szomszédos településről, Pócspetriből gyalogos processzió kísérte az ikont a kegytemplomig, ahol püspöki Parakliszt és vecsernyét tartottak.

A kegykép könnyezésének háromszázadik évfordulója alkalmából két hétig járta az országot. Mindez a nagyböjt idején történt, mikor mindenki azt vonja meg magától, amit leginkább szeret. Máriapócs legnagyobb kincsétől vált meg: újra Póccsá változott, mintha csak 1715 előtti állapotába tért volna vissza. Az elmúlt hetekben a hiányérzet egyre fokozta a várakozást, és a máriapócsiak még jobban megérthették, mekkora kegyelemben van részük, hiszen bármikor betérhetnek a könnyező Istenszülőhöz.

Sokan dolgoztak azért, hogy a kegykép rendkívüli zarándokútja megvalósulhasson, hogy minél többen találkozhassanak a könnyező Istenszülővel, és együtt ünnepelhesse az ország a tricentenáriumi évet.

Fotó: Zadubenszki Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria