Házszentelést tartottak a Pápai Magyar Intézetben

2019. január 22. kedd, 13:44

Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan január 13-án, vasárnap a római Pápai Magyar Intézetben hagyományos házszentelést tartottak, január 17-én, csütörtökön pedig Magyarország szentszéki nagykövetségének házszentelését ünnepelték.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A házszentelésen részt vevők Isten áldását kérték az intézményre és az itt tanulók papi szolgálatára; s ezúttal is több, a Falconieri-palotában lakó családhoz is bekopogtak, megszentelve az itt élők és szolgálók otthonát.

A római házszentelések sorát Magyarország szentszéki nagykövetségén folytatták a Pápai Magyar Intézet lakói, ahol Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki nagykövettel és munkatársaival imádkoztak Isten áldását, a Gondviselés égi ajándékait kérve otthonukra, munkahelyükre és szolgálatukra.

Forrás és fotó: Pápai Magyar Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő