Házszentelést tartottak a Pápai Magyar Intézetben

2019. január 22., kedd | 13:44

Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódóan január 13-án, vasárnap a római Pápai Magyar Intézetben hagyományos házszentelést tartottak, január 17-én, csütörtökön pedig Magyarország szentszéki nagykövetségének házszentelését ünnepelték.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A házszentelésen részt vevők Isten áldását kérték az intézményre és az itt tanulók papi szolgálatára; s ezúttal is több, a Falconieri-palotában lakó családhoz is bekopogtak, megszentelve az itt élők és szolgálók otthonát.

A római házszentelések sorát Magyarország szentszéki nagykövetségén folytatták a Pápai Magyar Intézet lakói, ahol Habsburg-Lotharingiai Eduard szentszéki nagykövettel és munkatársaival imádkoztak Isten áldását, a Gondviselés égi ajándékait kérve otthonukra, munkahelyükre és szolgálatukra.

Forrás és fotó: Pápai Magyar Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd