Harmadik szakrális maraton Erdélyben – KÉPRIPORT

2018. június 11. hétfő 17:02

Harmadik alkalommal szervezte meg idén az Erdélyi Mária Út Egyesület a Szakrális Maratont, amely június 9-én zajlott a keresztény értékek és a testi egészség megőrzése érdekében. A megmérettetésen gyalogszerrel, futva vagy biciklizve vehettek részt a nevezők.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A mintegy háromszáz résztvevő három útvonal közül választhatott:

Volt, aki az 54 kilométeres Szent László király szakaszon haladt, amely Csíksomlyótól a Szent László-emlékhelyig tart; mások a Márton Áron-szakasz húsz kilométeres távja mellett döntöttek, amely Bükkhegyes felé vezet; a Somlyói Miklós-szakasz tizennégy kilométeres távján a névadó emlékhelyéig lehetett eljutni.

A már szokásos mikházai utat is bejárhatták az arra vállalkozók: egyrészt a Korond–Parajd–Szováta–Nyárádremete–Mikháza, másrészt a Marosvásárhely–Nyá­rád­szereda–Mikháza útvonalon.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Erdélyi Háló Egyesület; Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesülete

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
bagnasco-biboros-genovai-aldozatok-temetesen-kapcsolataink-lehetnek-hid-hogy-atlepjuk-az-urt
Bagnasco bíboros a genovai áldozatok temetésén: Kapcsolataink lehetnek a híd, hogy átlépjük az űrt

Augusztus 18-án, szombaton, az olaszországi nemzeti gyász napján temették el Genovában a Morandi-híd összeomlásakor életét vesztett 19 embert. Húsz család az állami temetés helyett családi körben vett búcsút szeretteitől. A gyászszertartást Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek vezette.

2018. augusztus 18. szombat
atlenyegules-cimmel-nyilik-kiallitas-az-eucharisztiarol-pesti-vigadoban
„Átlényegülés” címmel nyílik kiállítás az Eucharisztiáról a Pesti Vigadóban

„Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén” címmel nyílik kiállítás a Pesti Vigadó épületében augusztus 27-én. A tárlat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő rendezvényeinek sorába illeszkedik.

2018. augusztus 18. szombat