Harmadik szakrális maraton Erdélyben – KÉPRIPORT

2018. június 11. hétfő 17:02

Harmadik alkalommal szervezte meg idén az Erdélyi Mária Út Egyesület a Szakrális Maratont, amely június 9-én zajlott a keresztény értékek és a testi egészség megőrzése érdekében. A megmérettetésen gyalogszerrel, futva vagy biciklizve vehettek részt a nevezők.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A mintegy háromszáz résztvevő három útvonal közül választhatott:

Volt, aki az 54 kilométeres Szent László király szakaszon haladt, amely Csíksomlyótól a Szent László-emlékhelyig tart; mások a Márton Áron-szakasz húsz kilométeres távja mellett döntöttek, amely Bükkhegyes felé vezet; a Somlyói Miklós-szakasz tizennégy kilométeres távján a névadó emlékhelyéig lehetett eljutni.

A már szokásos mikházai utat is bejárhatták az arra vállalkozók: egyrészt a Korond–Parajd–Szováta–Nyárádremete–Mikháza, másrészt a Marosvásárhely–Nyá­rád­szereda–Mikháza útvonalon.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Erdélyi Háló Egyesület; Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesülete

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-beke-hidjai-bolognaban-tartjak-vallasok-kozotti-nemzetkozi-talalkozot
A béke hídjai – Bolognában tartják a vallások közötti nemzetközi találkozót

Idén október 14. és 16. között 32. alkalommal szervezi meg a Sant’Egidio közösség azt a nemzetközi béketalálkozót, amelyen – a II. János Pál pápa által Assisiben 1986-ban megrendezett találkozó nyomán – a világ vallási vezetői párbeszédet folytatnak és hitet tesznek a béke mellett.

2018. október 15. hétfő
huseges-imadsaguk-tartja-meg-vilagot-nagyszulok-zarandoklata-az-alsoszentivani-kegyhelyre
Hűséges imádságuk tartja meg világot – Nagyszülők zarándoklata az alsószentiváni kegyhelyre

Október 13-án Alsószentivánon, a Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén tartott Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök ünnepi szentmisét, amelyben a nagyszülőket külön áldásban részesítette.

2018. október 15. hétfő