Harmadik szakrális maraton Erdélyben – KÉPRIPORT

2018. június 11. hétfő 17:02

Harmadik alkalommal szervezte meg idén az Erdélyi Mária Út Egyesület a Szakrális Maratont, amely június 9-én zajlott a keresztény értékek és a testi egészség megőrzése érdekében. A megmérettetésen gyalogszerrel, futva vagy biciklizve vehettek részt a nevezők.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A mintegy háromszáz résztvevő három útvonal közül választhatott:

Volt, aki az 54 kilométeres Szent László király szakaszon haladt, amely Csíksomlyótól a Szent László-emlékhelyig tart; mások a Márton Áron-szakasz húsz kilométeres távja mellett döntöttek, amely Bükkhegyes felé vezet; a Somlyói Miklós-szakasz tizennégy kilométeres távján a névadó emlékhelyéig lehetett eljutni.

A már szokásos mikházai utat is bejárhatták az arra vállalkozók: egyrészt a Korond–Parajd–Szováta–Nyárádremete–Mikháza, másrészt a Marosvásárhely–Nyá­rád­szereda–Mikháza útvonalon.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Erdélyi Háló Egyesület; Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesülete

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
krisztus-sugarzik-at-rajta-mindszenty-emlekmiset-tartottak-budapesten
Krisztus sugárzik át rajta – Mindszenty-emlékmisét tartottak Budapesten

Június 17-én, vasárnap a józsefvárosi Szent József-templomban Michels Antal plébános Mindszenty bíboros emlékére mutatott be szentmisét, cserkészek részvételével. Az ünnepi eseményen megemlékeztek a hercegprímás halálának 43. évfordulójáról, és hálát adtak Istennek a most zárult iskolai tanévért.

15:57
-megroppant-nadszalat-nem-tori-ossze-iz-42-3
„A megroppant nádszálat nem töri össze…” (Iz 42, 3) – Levél az Alaptörvény módosításáról

Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottsága elnökének levelét adjuk közre, melyet az Alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos részének módosítása vonatkozásában írt.

07:01