Harmadik szakrális maraton Erdélyben – KÉPRIPORT

2018. június 11. hétfő, 17:02

Harmadik alkalommal szervezte meg idén az Erdélyi Mária Út Egyesület a Szakrális Maratont, amely június 9-én zajlott a keresztény értékek és a testi egészség megőrzése érdekében. A megmérettetésen gyalogszerrel, futva vagy biciklizve vehettek részt a nevezők.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A mintegy háromszáz résztvevő három útvonal közül választhatott:

Volt, aki az 54 kilométeres Szent László király szakaszon haladt, amely Csíksomlyótól a Szent László-emlékhelyig tart; mások a Márton Áron-szakasz húsz kilométeres távja mellett döntöttek, amely Bükkhegyes felé vezet; a Somlyói Miklós-szakasz tizennégy kilométeres távján a névadó emlékhelyéig lehetett eljutni.

A már szokásos mikházai utat is bejárhatták az arra vállalkozók: egyrészt a Korond–Parajd–Szováta–Nyárádremete–Mikháza, másrészt a Marosvásárhely–Nyá­rád­szereda–Mikháza útvonalon.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Erdélyi Háló Egyesület; Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesülete

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd