Család vagyunk – Először tart pünkösdi családos lelkinapokat a szalézi rend

Megszentelt élet – 2017. május 17., szerda | 14:01

Első alkalommal szerveznek a Don Bosco Szaléziak pünkösdi családos lelkinapokat június 2. és 5. között Péliföldszentkereszten. A rendezvény témája a 2017-es szalézi vezérgondolat – „Család vagyunk” –, valamint Szalézi Szent Ferenc születésének 450. évfordulója.

Idén a szalézi rend – éves vezérgondolatának megfelelően – a családok felé fordul. A rendezvényen a rend névadója és védőszentje, Szalézi Szent Ferenc életével és lelkiségével is megismerkedhetnek a résztvevők. A pünkösdi családos lelkinapok vezetője Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök.

A szülők a kisgyerekeket az előadások, felnőttprogramok alatt a szalézi animátorok gondjaira bízhatják. A szerzetesek külön foglalkozásokkal készülnek a gyerekek számára, emellett segítik őket, hogy aktívan részt vegyenek a szertartásokban.

Az eseménysor június 2-án, péntek délután kezdődik. 17 órától gyülekező, bejelentkezés majd 19 órakor szentmisével veszi kezdetét a közös program. Pünkösd hétfőjén délben, ebéddel zárul a rendezvény. Ezt követően, aki szeretne, 15 órától részt vehet a máriaremetei főpásztori szentmisén.

Jelentkezési határidő: május 28., vasárnap, illetve amíg a helyek be nem telnek. Részvételi költségek, a szállás és ellátás részletei, illetve egyéb információk a Don Bosco Szaléziak honlapján. Jelentkezés Kitka Kláránál a szentkereszt@szaleziak.hu e-mail címen vagy a +36-20-235-9006 telefonszámon.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria