„NaHallod!” – Találkozókat szervez nagyothallók számára a Váci Egyházmegye

Hazai – 2018. március 20., kedd | 14:26

2018-ban immár harmadszor rendeztek lelkigyakorlatot nagyothallók számára a Váci Egyházmegyében, ekkor merült fel az igény, hogy ne csak évente egyszer találkozzanak akadálymentes környezetben. A „NaHallod!” találkozókra a nagyothallók mellett siket és halló érdeklődőket is szeretettel várnak.

A következő alkalmat április 21-én, szombaton délután 15 és 19 óra között tartják a kistarcsai plébánián. A résztvevők a délután folyamán előadást hallgathatnak, valamint közös imádságba és kiscsoportos beszélgetésekbe is bekapcsolódhatnak. A találkozó az egyházközség 18 órakor kezdődő szentmiséjével zárul. A nap folyamán író és jelnyelvi tolmács segíti az akadálytalan kommunikációt.

A második „NaHallod!” programot – a Váci Egyházmegyei Találkozóhoz igazítva – június 30-án szombaton, Mátraverebély-Szentkúton tartják. Ez alkalommal is tolmácsok segítik az előadások megértését. A nagyothallók külön sátorban gyűlhetnek össze, ahol beszélgethetnek és ismerkedhetnek. A halló érdeklődőknek ingyenes hallásmérést és hallókészülék-szaktanácsadást szerveznek. A találkozó szentmisével zárul.

Forrás: Váci Egyházmegye/Lauer Tamás diakónus, szervező

Fotó: Sinosz.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria