„Tárjátok ki a szíveteket!” – Megkezdődött a Katolikus Karitász országos adventi gyűjtése

Hazai – 2016. december 2., péntek | 11:46

A Katolikus Karitász november 26-án Székesfehérváron indította el adventi segélyakcióját „Tárjátok ki szíveteket!” mottóval. A kezdeményezés keretében adománygyűjtő programokat hirdet a rászoruló családok megsegítésére a téli időszakban.

Évről évre növekszik az adományozók és a támogatott családok száma, így mára széles körű összefogássá vált a „Tárjátok ki a szíveteket!” mottóval meghirdetett adventi segélyprogram. Az advent első hétvégéjétől egészen karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni az országos akcióba:

– A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a segélyszervezet rászoruló családokért végzett munkáját.

– Csekkes befizetéssel vagy  banki átutalással bármilyen összeggel hozzá lehet járulni  a Katolikus Karitász segélyprogramjaihoz és egész évben végzett tevékenységeihez.

– Az egyházmegyei karitászközpontokban, a KaritászPONT adományboltokban és a meghirdetett gyűjtőpontokon, valamint a helyi karitászcsoportoknál le lehet adni a jó állapotban lévő használt játékokat, mesekönyveket, élelmiszereket, édességeket, jó minőségű téli ruhákat.

– Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási kezdeményezésben  a Katolikus Karitász tizenegy egyházmegyei szervezete vesz részt az ország több mint 130 településén december 4. és 11. között. A Katolikus Karitász önkéntesei gyertyákat adnak a járókelőknek, amelyek egy-egy rászorulót jelképeznek. A gyertyáért felajánlott adományból a szervezet a rászorulókat segíti. A nemzetközi akcióban ma már tizenöt ország vesz részt évről évre. Célja világszerte közös: az összetartozás, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, a figyelem felhívása a társadalom peremére szorultakra. 

Tárjátok ki a szíveteket! címmel egész napos jótékonysági műsorfolyam lesz december 9-én a Magyar Katolikus Rádióban. A műsorhoz csatlakozik a Szent István Rádió is.

– A segélyszervezet november 25. és december 1. között adománypontot működtet a budapesti Vörösmarty téri adventi vásáron.

– A Katolikus Karitász önkéntesei már elkezdték a gyermekeknek szánt karácsonyi csomagok összeállítását. A cél az, hogy idén 15 ezer gyermek kaphasson karácsonyi ajándékot. 

– Több helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízishelyzetben élőknek. 

– Kályhaosztás: eddig országos szinten összesen 10 millió forint értékben 300 családnak adományoztak kályhát. További családoknak is szeretnének meleg otthont biztosítani a tél folyamán.

– Továbbra is folytatják a kárpátaljai családok támogatását. Az ünnepekre élelmiszercsomagokat, édességeket visznek több száz Kárpátalján élő családnak.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria