Tízéves az ecsédi Szentkút-völgyi Boldogasszony-kápolna

Hazai – 2014. augusztus 21., csütörtök | 12:19

A Szentkút-völgyi Boldogasszony-kápolna felszentelésének tizedik évfordulója alkalmából augusztus 16-án jubileumi ünnepséget tartottak Ecséden. A szentmisén az építőkről és a támogatókról is megemlékeztek – tájékoztat az Egri Főegyházmegye.

Az ünnepi szentmise főcelebránsa Seregély István nyugalmazott egri érsek volt. Koncelebrált Somodi János kanonok, Gulyka József prépost, Hubai József kanonok és Utassy Vilmos kerületi esperes, érseki biztos.

A résztvevő zarándokok autóbusszal, gyalogosan, motorral érkeztek a környék településeiről és távolabbról – írta beszámolójában Csontos Péter.

Az esemény ünnepi megnyitóval, majd zenés Mária-köszöntővel kezdődött. Közreműködött Varga Kata énekművész, Tari Szabolcs gitárművész, valamint Sillye Jenő.

A szentmisén Seregély István érsek kifejezte: „Megtiszteltetés számomra, hogy meghívtak, és együtt magasztalhatjuk Isten dicsőséges Anyját, hazánk oltalmazó pártfogóját. Akitől kérve kérjük a kereszténység várva várt megújulását!”

Prédikációjában a nyugalmazott főpásztor a szolgálatról és a bűnbánatról beszélt. Hangsúlyozta, milyen fontos, hogy mindig tisztességesen, állhatatosan végezzük szolgálatunkat; ám ha nem megy, még mindig ott a bűnbánat, amely üzenet a mai kor emberének.

Homíliája végén Seregély István Isten áldását kérte az építőkre, a fenntartó alapítvány tagjaira és segítőire.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria