12 híres ember, akik Máriába helyezték bizodalmukat

Nézőpont – 2018. május 17., csütörtök | 19:59

Színészek és sportolók egyaránt kifejezték már nagyközönség előtt is szeretetüket Isten Anyja iránt; az ő szavaikat idézzük Mária hónapjában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Mária hónapjában köszöntjük az édesanyákat, de az egész hónapot egy bizonyos édesanyának szenteljük: a Szűzanyának, az Istenszülőnek. A világtörténelem folyamán milliók fordultak már hozzá gondjaikkal, bajaikkal; milliókat inspirált példaadásával. Mellettünk áll jóban-rosszban, egy gyengéd szülő feltétel nélküli szeretetével.

A hírességek között szép számban akadtak olyanok, akik nem szégyellték Mária iránti tiszteletüket, belé vetett bizalmukat.

Jim Caviezel színész, Monte Cristo grófjának, illetve a Mel Gibson rendezte Passió Jézusának megformálója úgy fogalmazott: „Ez a hitem középpontja. Jézussal való kapcsolatom is neki, Máriának köszönhető. Ő hozta el nekünk Jézust.”

A Pulitzer-díjas amerikai írónő, Willa Cather kiemelte, „csak egy Nő, egy szent asszony ismerheti mindazt, amit egy nőnek el kell szenvednie.”

A gyakran Mexikó Brad Pittjének nevezett Eduardo Verasregui soha nem forgatna olyan jelenetet, amelynél „a Szűzanyának vagy a saját édesanyámnak el kellene takarnia a szemét”.

Tim Watkins rendező és producer, vallásos témájú filmek írója kijelentette: „Nem vagyok méltó rá, hogy megérintsem Mária ruháján a rojtot.”

„Azt gondolom, gyönyörű a Mária iránti áhítatos tiszteletünk. Különleges a szerepe a katolicizmusban, erős hitéből és alázatából pedig mindannyian tanulhatunk” – mondta az úszóbajnok Katie Ledecky.

J. R. R. Tolkien katolikus hite közismert; a Gyűrűk ura világhírre szert tett szerzője úgy fogalmazott: „Teljes mértékben a Szűzanyából fakad az, ahogy a fenségességben és az egyszerűségben rejlő szépséget érzékelem.”

A Notre Dame amerikaifoci-csapat korábbi edzője, Gerry Faust abban bízik, „tökéletlenségeinket figyelmen kívül hagyják, ha a szándékainkat Szeplőtelen Anyja mutatja meg Krisztusnak”.

Lengyelország volt államfője, Lech Wałęsa azt mondta: „Önmagamban semmi vagyok. Minden Istentől és Szűz Máriától származik.”

Az apró termetű Simone Biles amerikai tornásznő, olimpiai és világbajnok Mária hatalmát hangsúlyozta: „Az Üdvözlégy gyönyörű imádság, mindig nyugalmat találok benne.”

G. K. Chesterton angol író, filozófus, számos életrajz szerzője kijelentette: mi „egy olyan édesanyát szolgálunk, aki egyre gyönyörűbbé válik, ahogy újabb és újabb nemzedékek jönnek, és hirdetik őt boldognak”.

És egy NASCAR-bajnok: Johnny Sauter egy verseny végén azzal lepte meg a közönséget: „Köszönöm a Szűzanyának és Jézus Legszentebb Szívének.”

A hokijátékos Mark Van Guilder pedig egyszer megosztotta: „Nagy rajongója vagyok a Szűzanyának – ő hihetetlenül alázatos… Mária jó példa az elengedésre, átengedi a hatalmat Isten akaratának.”

Forrás: Aleteia.org; Catholic Herald

Fotó: Ohio Dominican University, AP, Facebook, Wikipédia, UNESCO, Flickr

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria