A biharpüspöki nyomortelepre látogatott a nagyváradi püspök

Külhoni – 2014. április 17., csütörtök | 16:35

A volt szeméttelepen élőkhöz látogattak Böcskei László megyéspüspök vezetésével a Caritas Catolica munkatársai nagykedden. Velük tartott Fechete Mihai atya, a Don Orione Alapítvány vezetője is, aki jól ismeri az ott élők helyzetét – tájékoztat az erdon.ro.

Tavaly karácsony óta immár hatodik alkalommal szervezett együttes jótékonysági akciót a görögkatolikus Don Orione Alapítvány és a római katolikus Caritas Catolica. A két civil szervezet által közösen lebonyolított akciók között Fechete Mihai atya az összekötő kapocs, aki évek óta rendszeresen visszatér a Biharpüspökiben levő egykori szeméttelepre, ahol tizenöt család, körülbelül negyvenöt ember él.

Míg az előző alkalmakkor a Szent László Teológiai Líceum bentlakásos diákjai működtek közre a csomagok szétosztásánál, ezúttal a Caritas alkalmazottai, Rajna József Caritas-igazgató és Böcskei László megyéspüspök kísérték el a szervezőket.

A tizenöt élelmiszercsomag tartalmának összeállítását (cukor, rizs, olaj, májkrém, hús, keksz, levespor, folyékony sajt) a passaui Caritas Verband támogatta. Ezenkívül ruhaneműket is kaptak a rászorulók.

Magyar Kurír