A charlotte-i püspök felhívása: Imádkozzunk békéért és igazságosságért!

Kitekintő – 2016. szeptember 25., vasárnap | 17:34

Észak-Karolina legnagyobb városában, Charlotte-ban még mindig nagy a feszültség, miután szeptember 20-án intézkedés közben rendőrök lelőttek egy 43 éves fekete férfit, akiről még mindig nem tudni biztosan, hogy volt-e fegyvere. Peter Jugis püspök a békéért való imára buzdított.

Még a péntekről szombatra virradó éjjel is voltak tüntetések az egyesült államokbeli város központjában, annak ellenére, hogy szeptember 22., csütörtök éjjel óta kijárási tilalom van az egész városban. Az elmúlt napok összetűzéseiben már legalább tizenkét rendőr megsérült.

E drámai helyzet kapcsán Charlotte püspöke, Peter Jugis sajtóközleményt adott ki, amelyben híveitől azt kéri, hogy imádkozzanak a békéért és az igazságosságért, nemcsak a charlotte-i zavargások áldozataiért, hanem minden áldozatért az egész ország területén, továbbá a rendfenntartó erők tagjaiért is, akiket igazságtalan erőszak ért.

A város püspöke továbbá minden jóakaratú emberért kéri hívei imáját, hogy az egyetértés eszközévé és Krisztus mindig fénylő világosságává váljanak.

A sajtónyilatkozat teljes szövege ITT érhető el.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria