A CNN Év Hőse díját nyerte el egy Nepálban dolgozó katolikus nő

Kitekintő – 2015. november 23., hétfő | 16:19

A CNN Év Hőse 2015 díjával tüntettek ki egy egyesült államokbeli katolikus nőt, Maggie Doyne-t, aki Nepálban dolgozik hátrányos helyzetű gyermekekért és nőkért.

Maggie Doyne miután értesült a hírről, elmondta, hogy a díjjal járó pénzösszeget felajánlja azoknak a nepáliaknak, akikért munkáját végzi. „Reménykedem és imádkozom a Mindenhatóhoz, hogy Nepál továbbhaladhasson a béke megkezdett útján, s én továbbra is gondoskodni tudjak a gyermekekről, a szeretetet és az oktatást biztosítva számukra” – tette hozzá.

A New Jersey-ből származó Maggie elsőként 2006-ban járt Nepálban. Miután látta, hogy mekkora szenvedést kell elviselniük a gyermekeknek és a nőknek az állam és a maoista lázadók közti polgárháború miatt, úgy döntött, hogy a babysitterkedésből összegyűjtött pénzéből 5000 dollárt küld Nepálba, hogy ott iskolát alapítsanak a gyerekek részére. December 6-án túl azon a 10 ezer dollár jutalmon, amely minden díjazottnak jár, az általa alapított szervezet, a BlinkNow is 100 ezer dollár támogatásban fog részesülni.

A Maiti Nepal alapítója, Anuradha Koirala volt az első nepáli, akit a CNN Év Hőse díjjal tüntettek ki 2010-ben. Ő követte 2012-ben a bebörtönzött szülők gyermekeinek a lakhatásáért és neveléséért küzdő Puspha Basnet.

Az Év Hőse díjat minden évben tíz, közösségi szolgálatot végző „egyszerű embernek" adják át.

Forrás: Vatikáni Rádió angol nyelvű adása

Fotó: BlinkNow

Magyar Kurír