A Don Bosco-központ is károkat szenvedett a cebui tűzvészben

Megszentelt élet – 2018. január 16., kedd | 17:10

A tűz január 14-én déltájt ütött ki, körülbelül 600 méterre a Fülöp-szigeteki nagyváros Pasil negyedében levő Don Bosco Ifjúsági és Képzési Központtól. Több mint két óráig tartott, mire a tűzoltók megfékezték a lángokat.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Pasil barangay (közigazgatási körzet) Cebu városának egyik legszegényebb és legsűrűbben lakott része. A lángok január 14-én csaptak fel a Fülöp-szigeteki nagyvárosban. A tűzvészben, melyben eddig négy ember vesztette életét, a hivatalos becslések szerint legkevesebb 3260 fő, 634 család és 283 ház érintett; az otthonok többsége teljesen leégett. Az előzetes jelentések szerint a tüzet az váltotta ki, hogy gyerekek gyufával játszottak. A vizsgálat még tart. A Don Bosco Ifjúsági és Képzési Központ egy része károkat szenvedett – néhány szalézi szerzetes szobája, a magánkápolna, az igazgatóság és a képzési központ tetőszerkezetének egy része a lángok martaléka lett.

A szaléziak mintegy ötven éve működnek ezen a helyen, vezetik a Santo Niño-plébániát (50 ezer lakos), az ifjúsági központot (oratóriumot), a szakmai képzési központot, és sokféle szociális szolgáltatást biztosítanak a helyi lakosság számára.


Az igazgató, Lamberto Paradiang szalézi szerzetes négy másik rendtársával együtt kénytelen volt elhagyni lakhelyét, és a plébánia épületébe menekült. Azóta visszatérhettek, felügyelik a segélyek elosztását és a segítségnyújtást, és megnyitották az ifjúsági központ létesítményeit a családok előtt, akik mindenüket elvesztették a tűzben.

Arvin Abatayo SALVO csapata és a Fülöp-szigeteki Szalézi Tartomány Ifjúságpasztorációs Bizottsága Joriz Calsa atyával az élen elkezdte megszervezni a sürgősségi segítségnyújtást, és támogatást kértek a közösségi médián keresztül.

A pasili szaléziak hálásak minden imáért és támogatásáért. A közeli házak és a szalézi központ megsérült részeinek újjáépítése az adományoknak köszönhetően remélhetőleg hamarosan megkezdődik.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria