Szegeden vetítik a Faces of Love – A szeretet arcai Manilából című filmet

Megszentelt élet – 2017. május 22., hétfő | 9:03

A Magyarországon működő ShoeShine alkotói közösség által készített film először hozza elérhető közelségbe Európa számára az ACAY misszió megrendítő szolgálatát Ázsiában. A filmet június 1. és 7. között mindennap 17 órakor vetítik a szegedi Belvárosi mozi Balázs Béla termében.

Húsz évvel ezelőtt egy francia nővér különleges elhívást kapott Istentől. Nem sokkal később – felhagyva addigi életével – a Fülöp-szigetekre indult, hogy missziót alapítson az ott élő hátrányos helyzetű fiatalok számára. Ez idő alatt Európa egy másik részén, Magyarországon is megfogant valakiben ugyanez a gondolat.

1997 októberében Fabian Edit Mirjam és Sophie nővér megalapították az ACAY missziót Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában. Új missziós közösségük a Mária Misszionáriusai elnevezést kapta. Küldetésük a mai napig ugyanaz: reményt adni azoknak, akiket minden reménytől megfosztottak.

A ShoeShine.hu alkotói közösség által készített film vetítésére szeretettel hívnak és várnak mindenkit, akit érdekel egy sokrétű és felemelő történet a nyomorról, a reményről és az Istenből fakadó új élet lehetőségéről.

A film dedikált honlapja elérhető a Facesoflove.ShoeShine.hu címen. Előzetese itt tekinthető meg – tájékoztatott  Tóth Evelin.

Az ACAY keresztény misszió, melyet a Mária Misszionáriusai szerzetesrend nővérei alapítottak. A rend elhivatott közössége arra tette fel életét, hogy a veszélyeztetett és hátrányos helyzetben élő fiatalok számára esélyt teremtsen a teljes életre. Olyan fiatalokkal foglalkoznak, akik rendkívül hátrányos szociális körülmények közt élnek vagy gyermekkori traumáik miatt nehéz helyzetbe kerültek, és segítség nélkül már képtelenek lennének normális életet élni. Az ACAY misszió célja, hogy reményt és jövőt adjon ezeknek a fiataloknak, hogy életüket újra méltósággal és bátorsággal élhessék; céljuk továbbá, hogy elmélyítsék bennük az egészséges családi élet, a személyes és társadalmi felelősségvállalás, a másoknak való önzetlen segítségnyújtás, valamint a kreativitás kultúráját.

Forrás: ShoeShine.hu

Képek: a Manilai Misszió, illetve a Faces of Love szegedi premierjének Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria