A gyerekek zenei tanítására gyűltek a felajánlások a borárverésen

Hazai – 2014. szeptember 22., hétfő | 14:57

Több mint 5 millió forint gyűlt össze a monori Szimfónia Programba bekapcsolódott gyermekek zenei tanulmányainak támogatására a Budavári Borfesztivál zárásaként, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára tartott jótékonysági árverésen szeptember 18-án – tudósít a Máltai.hu.

A borfesztivál eseményeit szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. megkeresésére számos hazai borászat jelentkezett, hogy díjnyertes borait, különleges termékeit, vagy kereskedelmi forgalomban már nem kapható ritkaságait karitatív célra felajánlja.

Az immár tizenhatodik alkalommal megtartott árverésen összesen negyvenöt tétel került kalapács alá az MTA Budavári Szalonjában. A teljes bevétel 5 millió 115 ezer forint volt. A támogatással ebben az évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Szimfónia Alapítvány által közösen indított zenei programban részt vevő gyerekek esélyeit szeretnék növelni.

A borárverésen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Máltai Jótékonysági Pont címmel tüntette ki a La Fiesta Party Service Kft.-t, amely hosszú évek óta gondoskodik a vendégek ellátásáról a Szeretetszolgálat kiemelt rendezvényein. A negyedik alkalommal átadott máltai kitüntetést Kovács László, a La Fiesta Kft. tulajdonosa vette át.

A Szimfónia Program nem a tehetséggondozásról, hanem az esélyteremtésről szól: a monori romatelepen egy éve indult kísérlet a nyomorban élő gyerekek felemelésére kifejlesztett venezuelai módszer magyarországi adaptációja. A zenekarba kerüléshez nem szükséges biztos hangszeres tudás. A közös zenélés során a gyerekek megtanulnak összpontosítani, közösségi élményekkel gazdagodnak, és megtapasztalják a sikert. Az ötszáz lakosú monori telepen az első évben hetven gyermek kezdett zenét tanulni. A nagyobbak ma már több tucat dalt el tudnak játszani, miközben az iskolai teljesítményük is számottevően javult. A most indult tanévben az ország számos pontján, tizenöt újabb helyszínen indult útjára a Szimfónia Program.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria