A hajléktalanságról mutatnak be operát Budapesten

Kultúra – 2017. március 25., szombat | 13:00

Április 8-án „Az egyetlen hajléktalan” címmel mutatják be Col Legno operáját az Óbudai Kulturális Központban.

A kétfelvonásos operát 2015 májusában mutatták be először a Csepel Színházban, amelynek teljes bevételét a Fedél Nélkül utcalap terjesztői és szerzői, valamint a Diótörés Alapítvány otthontalan fiataljai kapták, akiknek gyógyszer- és vitaminszükségletét tudták így biztosítani.

A zeneszerző hajléktalan emberek verseit használta fel a téma bemutatásához. A darab a klasszikus opera, jazz, magyar népzene, cigányzene, ska és reggae zenei motívumait ötvözi.

Col Legno operáját az április 8-i bemutató mellett idén még két alkalommal állítják színpadra: május 14-én, 17 órakor a kispesti evangélikus templomban (1196 Budapest, Templom tér 1.), valamint június 8-án, 19 órakor a csepeli Bajnokok Csarnokában (1212 Budapest, Béke tér 1.) hallgathatják meg az érdeklődők.

Karmester: Csányi Valéria, címszerepben: Dániel Gábor tenor, szociális munkás: Bauer Andrea szoprán, polgármester: Busa Tamás bariton. Zenekar: Homeless Symphonic Orchestra, helyi lakosok/hajléktalanok: Homeless Choir, rendező: Col Legno

Védnök: Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere

Jegyár: 2000 Ft

A szimfonikus zenekar magját az újpesti Koncertmuzsika Zenekar adja.

Forrás: Az egyetlen hajléktalan Facebook-oldala

Fotó: Kultúrközpont.hu; Alagijános.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria