A hívek könyörgései VI. Pál boldoggá avatásának szentmiséjén

Ferenc pápa – 2014. október 20., hétfő | 9:26

Ferenc pápa október 19-én a Szent Péter téren, a családszinódust lezáró szentmise keretében boldoggá avatta VI. Pál pápát. A hívek különféle nyelveken fogalmazták meg könyörgéseiket.

Kínaiul a következő szándékra imádkoztak: „Urunk, világosítsd meg jegyesedet, az egyházat Jézus színeváltozásának fényével és ragyogjon fel az emberek előtt arcod szépsége.”

Franciául az evangélium misszionáriusainak művéért fohászkodtak: „Urunk, támogasd az evangélium misszionáriusainak művét a hit bizonyosságával és add, hogy mindenki tudja: egyedül te vagy szükséges az ember életének.”

Filippínó nyelven a családokért szólt az ima: „Ó, Urunk, szenteld meg a keresztény házasságokat jelenléted kegyelmével és add, hogy minden családban védelmezzék a gyermekek és az idősek méltóságát.”

Az angol könyörgés így hangzott: „Urunk, ismertesd meg mindenkivel kereszted bölcsességét a vértanúk és az üldöztetést szenvedők tanúságtétele által; add, hogy a politikai vezetők, és minden hatalmas felhagyjon a gyűlölet és a háború útjával.”

Szuahéli nyelven a művészekért, tudósokért, a kultúra képviselőiért imádkoztak: „Vezesse őket az Úr, hogy az igazságra törekedjenek, és mindenki hozzájáruljon a szeretet civilizációjának építéséhez.”

A Szentatya a következő imával zárta le a hívek egyetemes könyörgését: „Jézus Urunk, Boldog VI. Pál közbenjárására, aki életével megtanított minket, hogy szenvedélyesen szeressünk téged és az egyházat, fogadd el könyörgésünket és árassz el bennünket jelenléteddel. Te, aki élsz és uralkodsz, mindörökkön örökké. Ámen.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican Radio English Section

Magyar Kurír