A közösségek témakörében folytatódott az egyeztetés a Pécsi Egyházmegye pasztorális tervéről

Kishírek – 2016. április 11., hétfő | 16:40

Április 4-én folytatódott a Pécsi Egyházmegye pasztorális tervének kidolgozásához kapcsolódó megbeszélés-sorozat. Ezúttal a közösségek témakörében vitatták meg a javaslatokat a résztvevők.

A tizennyolc fő – az egyházmegye vezetése és papjai, továbbá civilek – részvételével szervezett egyeztetésen Udvardy György megyéspüspök és Pavlekovics Ferenc pasztorális helynök bevezető gondolatait követően a pasztorális terven belül részletes előadás hangzott el a közösségek alakításával, fejlesztésével és működésével, továbbá a közösségek hálózatának építésével kapcsolatban, valamint szóba került a közösségvezetők képzésének és a közösségre nevelésnek a szükségessége is. Ezt követően a résztvevők négy munkacsoportban fejtették ki véleményüket és mondták el javaslataikat a pasztorális terv közösségekre vonatkozó részének véglegesítése érdekében.

A megbeszélésen megvitatták és rögzítették azt is, hogy a február végén a liturgia témakörében tartott megbeszélésen a munkacsoportok részéről érkező javaslatok és vélemények hogyan építhetők be a pasztorális tervbe.

Az egyházmegyei pasztorális terv kapcsán szervezett egyeztetés következő, május 2-i alkalmával a szolgálatok témakörét vitatják meg a résztvevők.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria