A magyar cigány futballválogatott találkozott Ferenc pápával

Külhoni – 2015. április 16., csütörtök | 11:38

A magyar cigány labdarúgó-válogatott április 15-én, szerdán este fél 9-kor játszott a Svájci Gárda csapatával. Előtte a válogatott tagjai Mezei István menedzser vezetésével részt vettek a szerda délelőtti általános kihallgatáson a Szent Péter téren – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Az audiencia végén a focistáknak lehetőségük nyílt arra, hogy találkozzanak a Szentatyával. Mezei István elmondta, a csapat tagjai nagyon meghatódtak, amikor Ferenc pápa köré gyűlhettek.

A magyar cigány válogatott immár negyedik alkalommal játszott a Svájci Gárda tagjaival. Előző nap, kedden meghívást kaptak a Vatikánba, ahol a Szentatya testőrsége fogadta őket, és megtekinthették különböző helységeiket, díszes ruháikat, fegyvereiket.

Mezei István emlékeztetett, hogy a magyar cigány válogatott Magyarországon is játszhatott már a Svájci Gárda tagjaival, és szeptemberben lesz a következő mérkőzés Budapesten.

A menedzser rámutatott: cigányok és nem cigányok együtt képviselik a csapatban Magyarországot 1995 óta. Bárhová eljutnak, barátokat szereznek az országnak. Arra törekszenek, hogy világszerte barátaikká tegyék az embereket. A magyar cigány és nem cigány fiataloknak a csapatban az a céljuk, hogy dicsőséget és békét szerezzenek Magyarországnak és a világnak. Szeretnének a béke válogatottja lenni. Átadtak egy levelet Ferenc pápának, amelyben azt írják, hogy szeretnének a béke csapata lenni, és kérik, hogy fogadja el őket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria