A Máltai Szeretetszolgálat felajánlotta segítségét a földrengés sújtotta olaszországi térségben

Hazai – 2016. augusztus 26., péntek | 15:30

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a szeptember 24-én hajnalban történt olaszországi földrengés után néhány órával felvette a kapcsolatot társszervezetének országos és helyi vezetésével, és felajánlotta azonnali segítségét.


Részlet az olasz nyelven küldött levélből:

Megrendülve értesültünk a Közép-Olaszországban történt földrengés okozta drámai veszteségekről. Rövid és azonnali levelünkben kérjük, fogadják őszinte együttérzésünket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat térségünk egyik legnagyobb karitatív szervezete, amelynek emberi és technikai kapacitásait azonnali bevetéssel felajánljuk a katasztrófa sújtotta emberek és területek megsegítésére. Amennyiben igényelnék segítségünket, olasz kollégáink vezetése alatt, kérem, feltétlenül keressenek, és azonnal elkezdjük a szervezést, eszközeink és kollégáink mozgósítását.

A Gondviselő Isten segítségét kérjük munkájukra.

* * *

A Szuverén Máltai Lovagrend önkéntesei, közöttük orvosok és ápolók érkeztek az olaszországi földrengés helyszínére, és bekapcsolódtak a mentőegységek munkájába.

Szerdán hajnalban 6,2 erősségű földrengés rázta meg a Lazio közelében található Amatrice térségét, a halálos áldozatok száma a hírügynökségi jelentések szerint a kétszázötvenet közelíti, és sokakat eltűntként tartanak nyilván. Fra’ Matthew Festing, a Szuverén Máltai Lovagrend nagymestere az Olasz Köztársaság elnökének, Sergio Mattarellának küldött üzenetében nyilvánította ki részvétét.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír