A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely várja a zarándokokat és turistákat

Kultúra – 2017. május 25., csütörtök | 17:07

Az év minden napján nyitva áll a ferences szerzetesek által működtetett mátraverebély-szentkúti búcsújáró hely, Magyarország egyetlen római katolikus nemzeti kegyhelye, mely 21. századi színvonalú, komplex vallásturisztikai központtá átalakulva is megőrizte évszázados értékeit.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A megújult szálláshelyeken egyszerű, mégis igényes, egy- és többágyas szobák is helyet kaptak. 

A zarándokházban 27 darab, hotel kategóriájú, saját fürdőszobás szoba várja a vendégeket.

A zarándokszállás pedig – elsősorban csoportok részére – összesen 90 fő elszállásolására alkalmas.

A technikailag is kiválóan felszerelt konferencia-központban lehetőség nyílik esküvők, konferenciák, egyéb családi vagy céges rendezvények megtartására is. 

Lelkigyakorlatokra jelentkező kisebb csoportoknak előre egyeztetett témával készülnek az itt lakó ferences atyák. Amennyiben igény van rá, személyre szabott, egyéni lelkigyakorlatokat is vezetnek.

A saját üzemeltetésű Szent Jakab étteremben palóc specialitások és ételkülönlegességek is megtalálhatók. Csoportoknak, szállóvendégeknek előre egyeztetett menükkel szolgál.

Plébániai, nagycsaládos közösségek vagy hittantáborok befogadására a zarándokszállás közösségi hálótermei tökéletes szállást biztosítanak. Étkezéseket, kegyhelyismertetést, sportolási lehetőséget, kézműves-foglalkozásokat a táborvezetővel előre egyeztetve szerveznek. A zarándokközpont területe számos sportolási és kirándulási lehetőséget nyújt. A kiépített tűzrakó helyeken biztosítják a bográcsolás és nyárson sütés lehetőségét.

Noha a környék vallási-kulturális értékei meghatározóak, emellett csodás természeti környezete miatt is egyedülálló. Az új zarándokközpont fölötti hegyoldalon remetebarlangok találhatók, amelyekben a 13. századtól éltek remeték.

A liturgikus tértől indulva pár perces sétával elérhető a Szent László-forrás, de a közelben, autóval fél órán belüli távolságra fekszik Hollókő, Pásztó, a somoskői vár vagy Salgó vára is.

Látogasson el Ön is Mátraverebély-Szentkútra! Csodálja meg a természet, az építészet szépségeit, legyen részese a vallási hagyomány értékeinek!

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria