A mi szerzetesünk: Forrai Tamás Gergely SJ

Megszentelt élet – 2015. november 23., hétfő | 20:00

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük vagy más megszentelt életet élő ismerősük, és mit jelent ő számukra. Forrai Tamás jezsuita provinciálist Horváth Dávid és Horváth-Szűcs Krisztina mutatja be.

Nagyjából egy-másfél éve ismerjük Tamás atyát, illetve a magyar jezsuitákat. A pesti Jézus Szíve-templomban hallottuk őt először, azóta sokat jelentenek számunkra az ő prédikációi, mert gyakorlatias módon, a hétköznapokban felmerülő valós kérdésekkel foglalkozik úgy, hogy az evangéliumi Jézus személyét hitelesen közel tudja hozni hozzánk.

Tamással való megismerkedésünk egybeesett az esküvőnk szervezésének időszakával. Mindketten azt éreztük, hogy szeretnénk, ha ő esketne össze minket. Nagyon hálásak vagyunk, hogy belefért életünk jeles eseménye a naptárába (nem volt egyszerű).

Esküvőnk napja, amellett, hogy eddigi életünk legszebb napja volt, életünk legnehezebb napjává is vált, mert jó pár, előre kiszámíthatatlan eseménybe sodródtunk, melyek nagyon megviseltek minket.

Az egész szertartás alatt megéltük Isten jelenlétét, azt, hogy örömmel tekint ránk, ismer bennünket. Ismeri az átélt fájdalmainkat, félelmeinket, és kiemelt szeretettel fordul felénk. Tamás személye, jelenléte, tekintete és mosolya (lásd fenti fotó) is mind-mind ezt sugározták számunkra. Igazán azt éreztük, hogy Jézus Társaként van jelen köztünk.

Kriszti és Dávid

Kapcsolódó fotógaléria