A női szerzetesrendek elöljárói találkoztak a Sapientia Főiskolán

Megszentelt élet – 2016. április 29., péntek | 17:18

Április 13-án tartotta a Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája (MRK) tavaszi plenáris ülését Budapesten, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája évente kétszer tart plenáris ülést valamennyi női rend elöljáróinak részvételével. Az összejövetel segíti és előmozdítja a női rendek együttműködését. Az ülés során lelki és gyakorlati, aktuális dolgokat beszélnek meg, azonban mindig van kiemelt téma is.

A mostani ülés témájául az irgalmasságot választották, amiről Laczkó Zsuzsa SJC tartott előadást, s egyben beszámolt az Isteni Irgalmasság Európai Kongresszusáról is.

A kiscsoportos megbeszélések után a szerzetesrendek előtt álló események kerültek a középpontba: az iskolafenntartó rendek, valamint a szociális intézményeket fenntartó rendek találkozója, a szerzetesi zarándoklat az irgalmasság évében, illetve a hamarosan megjelenő kiadványok.

Ez alkalommal köszönték meg nyugdíjba vonulása alkalmából Tiszainé Dióssi Erzsébetnek a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI) gazdasági ügyintézőjeként végzett 16 és fél éves munkáját is.

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria