A szerdai pápai kihallgatás végén történt...

Ferenc pápa – 2014. augusztus 21., csütörtök | 11:22

Augusztus 20-án, a szerda délelőtti általános kihallgatáson Ferenc pápa köszöntötte a lengyel zarándokokat. Az audiencia végén a VI. Pál-terem egyik oldalkijárata előtt megáldotta a szamárháton érkezett francia családot – közli a Vatikáni Rádió.


A Szentatya a következő köszöntéssel fordult a lengyel zarándokokhoz: „Kedves testvérek! Miközben megköszönöm az Úrnak azt az ajándékot, hogy találkozhattam a koreai néppel és az ázsiai fiatalokkal, gondolatban már előrehaladok a világ ifjúságával való találkozó felé, amelyre – ha Isten is úgy akarja – Krakkóban kerül sor. Azért imádkozom, hogy a következő ifjúsági világtalálkozó előkészületei mindenki számára alkalmat adjanak a hit, a remény és a szeretet elmélyítésére. Köszönetet mondok minden fiatalnak, akik a vakáció idején különböző közösségekben lelkigyakorlatot végeznek, vagy zarándoklaton vesznek részt. Köszönöm továbbá a jókívánságokat, a szeretet megnyilvánulásait és a szándékaimért mondott imákat. Mindnyájatokat Isten Boldogságos Anyjának oltalmába ajánlok, és szívből adom áldásomat rátok.”

Az általános kihallgatásról kivonulva Ferenc pápa megáldotta a szamárháton érkezett hatgyermekes francia Blaise családot (a legidősebb gyermek 11 éves, a legkisebb 9 hónapos). A család Avignonból elindulva járta végig két csacsi hátán a Via Francigena zarándokutat Rómáig. A két szamarat májusban vásárolták, indulás előtt.

A Famiglia Cristiana című olasz katolikus folyóiratnak adott interjújában a család elmondta: azért választották a zarándoklatnak ezt a módját, hogy lelassítsák életritmusukat, és így több értékes időt tölthessenek egymással. A szülők, Quentin és Ingrid Argentínában, Buenos Airesben ismerkedtek meg egymással, ahol Bergoglio volt bíboros érsek.

A hatodik gyermek születése után az édesapa elhatározta, hogy egy időre megszakítja munkáját, és gyalogos zarándoklatra indul családjával. „Gyalog ugyanis egészen másképp látjuk a dolgokat, és nagyobb egység alakul ki közöttünk” – mondta a családapa.

A Blaise család azt tervezi, hogy kölcsönadják a két szamarat más családoknak, akik a mindennapi, stresszes élettől távol különleges pillanatokat akarnak ajándékozni önmaguknak és egymásnak.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria