A pápa a Szeplőtelen Szűz Fiai szerzeteskongregációhoz: Legyetek a fiatalok útitársai!

Ferenc pápa – 2018. szeptember 21., péntek | 13:05

A pápa szeptember 20-án fogadta a Vatikánban a Szeplőtelen Szűz Fiai kongregáció 150 tagját. Arra bátorította a szerzeteseket, hogy álljanak az ifjú nemzedék mellé, követve 150 éve elhunyt alapítójuk, Tiszteletreméltó Giuseppe Frassinetti példáját.

Szeressétek a fiatalokat, és kísérjétek el őket útjukon Bosco Szent János és Giuseppe Frassinetti atya nyomdokain – ezt az üzenetet bízta Ferenc pápa a Szeplőtelen Szűz Fiai kongregáció tagjaira. A szerzetesrend a világ hat országában van jelen. Giuseppe Frassinetti a papképzés és a világi hívek szerepének előmozdítását tűzte ki célul.

A Szentatya beszédében utalt a hamarosan kezdődő püspöki szinódusra, amely szintén a fiatalokkal foglalkozik majd. A II. vatikáni zsinat újra leszögezte, hogy a hívők egyetemes hivatása az életszentség, amely a keresztségben gyökerezik. Ferenc pápa elődei ezt a témát mélyen kifejtették. Beszéltek a keresztény élet magas mércéjéről, az evangéliumi jó hír terjesztésének szükségességéről, amelyet gyöngéden, következetesen és bátran kell közvetíteni a világnak.

Frassinetti atya a 19. században kitűnt azzal, hogy igyekezett elterjeszteni Isten népe megszentelődésének eszméjét. Ezeket az eszméket gyümölcsöztetni kell – mondta a Szeplőtelen Szűz Fiai szerzeteskongregáció tagjainak a pápa, majd kitért a hivatásgondozás jelentőségére is. – Dinamikus hűségre van szükség a karizmatikus identitáshoz, vagyis folyamatos megkülönböztetésre, de meghallgatásra és párbeszédre is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria