A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulóját ünnepelték Kemenesalján

Kishírek – 2017. május 23., kedd | 15:31

A helyi közösség tagjai, más települések gyülekezetének hívei és katolikusok ünnepeltek együtt május 21-én a kemenesmihályfai evangélikus templomban, a Reformáció 500 eseménysorozathoz kapcsolódóan.

 

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Voelkelné Kovács Márta lelkészasszony és Kirner Zoltán celldömölki plébános közösen vezette igeliturgián elhangzott: fontos, hogy közeledjenek egymáshoz az egyházak, hiszen az alap – Krisztus – mindegyik felekezetben ugyanaz. Kirner Zoltán szavai szerint „mennyország egy van, ahová az üdvözült lelkek felekezetektől függetlenül bejuthatnak”.

Az igeliturgiát követően Fülöp András egy festményt ajándékozott a gyülekezetnek: a képen Luther Márton portréja mellett egy üvegablakon feltűnik Szent Márton is. A mű alkotója, Deák Szonja az átadáson elmondta: küzdelmes volt az alkotói folyamat; volt, hogy többször átfestett részeket. Amikor úgy érezte, hogy nehézkes az alkotás, Istent kérte, hogy vezesse a kezét.

A festményt együtt áldotta meg Rostáné Piri Magda esperesasszony és Kirner Zoltán plébános.

Ágh Péter országgyűlési képviselő megemlékezésében Luther Márton és Szent Márton kapcsolatáról beszélt – olvasható a Szombathelyi Egyházmegye honlapján.

Forrás: Martinus.hu

Fotó: Rónai András

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria