A Romániai Máltai Segélyszolgálat 25 éves jubileuma

Külhoni – 2016. október 25., kedd | 12:49

Október 22-én Kolozsváron ünnepelte alapítása 25. évfordulóját a Romániai Máltai Segélyszolgálat. Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyet Jakubinyi György érsek mutatott be a környékbeli és a szervezetet támogató papokkal együtt a főtéri Szent Mihály-templomban.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepségre kül- és belföldről mintegy kétszáz vendég érkezett, a máltaiak elöljárói, a lovagrend női és férfi tagjai, munkatársak és önkéntesek.

Kovács Sándor főesperes-plébános kétszeres házigazdaként köszöntötte a vendégeket, hiszen nemcsak helyi plébánosként szólt hozzájuk: ő a Romániai Máltai Segélyszolgálat lelkivezetője is. Köszöntőjét három nyelven mondta el, ugyanis a szentmisén jelen voltak a romániai önkéntesek, a segélyszervezet európai támogatói, valamint a Szuverén Máltai Lovagrend képviselői. Beszédében a főesperes kiemelte, hogy a Romániai Máltai Segélyszolgálat az elmúlt 25 évben jelmondatához hűen a hit védelmében és a szegények szolgálatában tevékenykedett, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ehhez az irányvonalhoz hűen kell az elkövetkező években is haladnia.

Szintén háromnyelvű szentbeszédében Jakubinyi György érsek a főparancs szavait értelmezte, amelyet maga Jézus állított össze az ószövetségi tanítást summázva, újdonsága azonban, hogy az Isten és a felebarát szeretetét ő egyenlő mértékben szorgalmazta a Szentírás tanúsága szerint. Az érsek hangsúlyozta, hogy Istent csak akkor tudjuk igaz szívvel szeretni, ha felebarátainkat is krisztusi szeretettel szeretjük, mert örökségünk, hogy úgy szeressük egymást, ahogy Jézus szeret minket.

A Romániai Máltai Segélyszolgálat alapításának huszonötödik évfordulóját a főpásztor a hálaadás és kegyelemkérés pillanataként fogalmazta meg. Isten áldását és a Szűzanya közbenjárását kérte a szervezet önkénteseiért, munkatársaiért, támogatóiért, hogy a főparancs és jelmondatuk fényében tudjanak működni az elmúlt évtizedekhez és évszázadokhoz hasonlóan, hiszen a hit védelmével Isten szeretetét, a szegények szolgálatával pedig a felebarátok szeretetét gyakorolják.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria