A szegedi Karolina Óvoda ovisai mesélnek vulkánokról a Móra Ferenc Múzeum új videóján

Megszentelt élet – 2017. február 17., péntek | 11:33

A szegedi Móra Ferenc Múzeum videójában a Karolina Óvodába járó gyerekek mesélnek a tűzhányók működéséről. Kiderül többek között, hogyan kell a kitörést megakadályozni… A lelkesen vagy kicsit félénkebben mesélő ovisok igazi vulkános kulisszatitkokat is megosztanak a nézőkkel.

Érdemes-e betömni egy vulkánt? Mennyi vízzel lehet eloltani egy vulkánkitörést? Mi az összefüggés a dinoszauruszok és a vulkánok között? Mi történt a repülőkkel a vulkánok kitörésekor az ókorban? A láva vastagabb, mint a tűz? Ezekre a fogós kérdésekre adnak választ szakértő óvodások a szegedi Móra Ferenc Múzeum új kisfilmjében.

A videó, melyet a Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállítása apropóján készítettek a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium óvodásainak közreműködésével, remek segítség lehet mindazoknak, akik aktív tűzhányók közelébe utaznak, vagy csak szeretnének többet megtudni működésükről. Ki gondolta volna például, hogy a vulkánkitörés megakadályozható megfelelő mennyiségű vízzel vagy a vulkán tetejének betömésével? A lelkesen vagy kicsit félénkebben mesélő ovisok az általános információk mellett igazi vulkános kulisszatitkokat is megosztanak a nézőkkel.

Forrás: Szegedma.hu

Fotó és videó: Móra Ferenc Múzeum

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria