A székesfehérvári Szent Imre-iskolások első szentáldozása

Kishírek – 2015. május 21., csütörtök | 11:01

Május 16-án, szombaton 10 órakor a székesfehérvári Szent Imre-templomban került sor az általános iskolások elsőáldozására – tájékoztat a Székesfehérvári Egyházmegye.


A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda huszonkét harmadikos, egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik osztályos tanulója járult először szentáldozáshoz május 16-án, szombaton. A kisebbek Farkas Rita hitoktató, a felsőbb évfolyamosok Ugrits Tamás püspöki biztos felkészítése után vehették magukhoz Jézus testét szüleik, családtagjaik, tanáraik ünneplő közössége előtt. Az ünnepi szentmisét Ugrits Tamás mutatta be.

A tanulók az alkalomhoz méltó ünnepélyességgel újították meg keresztségi fogadalmukat. Ígéretet tettek a jelenlévők előtt Jézusnak, hogy mindennap imádkoznak, részt vesznek a vasárnapi szentmisén, rendszeresen elvégzik a szentgyónást, gyakran járulnak szentáldozáshoz, valamint jó magaviselettel szereznek örömet családjuknak, közösségüknek. Közösen kérték Jézus segítségét, hogy a Mennyei Atya kedves gyermekei és embertársaik jó testvérei legyenek.

A szentmise után a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban az elsőáldozók verses, hangszeres zenés műsorral kedveskedtek a velük ünneplő közösségnek. A szülők nevében Budainé Németh Johanna fejezte ki köszönetét Ugrits Tamásnak és Farkas Rita hitoktatónak, valamint mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak az első szentáldozás méltó megünnepléséhez.

Fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír